Düsseldorf'ta oturma eylemi

Yurt Dışı Haberleri —

  • Almanya’nın Düsseldorf kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 6 günlük oturma eylemi başladı.

 

NRW eyaletinin çeşitli şehirlerinden gelen Kürdistanlılar Düsseldorf’taki eyalet parlamentosu önünde bir araya geldi. Eylem bir basın açıklamasıyla başladı. FED-MED Eşbaşkanı Engin Sever, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü için 6 günlük oturma eylemiyle ‘Zamanı geldi’ hamlesine katıldıklarını söyledi. Sever, “Önder Apo yaşam sebebimizdir. Önder Apo çizgisi yaşam çizgimizdir bizler Önder Apo özgürleşinceye kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz. Tasfiye konsepti Önderliğimizi tecrit altında tutarak Kürtleri soykırım planını uygulamak istiyor. Buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Özgürlük demekten vazgeçmeyeceğiz

HDP eski Milletvekili Nursel Aydoğan ise Kürt halkının dünyada ender görülen biçimde milyonlarca imza toplayarak uluslararası alanda Öcalan’ı iradesi olarak beyan ettiğine dikkat çekti. Aydoğan devamla şunları söyledi: “Öcalan’ın 22 yıldır tecritte tutulmasına rağmen kadın özgürlüğü ekoloji demokratik yönetim modeli başta olmak üzere fikirleri evrenselleşmiştir. 22 yıldır bir işkence sistemindedir Sayın Öcalan. AKP iktidarını savaşla ayakta tutmaya çalışıyor tüm toplumu bu tecritle yaşamaya alıştırmak istiyor. Ama bizler nerede olursak olalım bu tecride alışmayacağız Sayın Öcalanın özgürlüğünü haykırmaya devam edeceğiz. Ne yaparsanız yapın özgürlük demekten vazgeçmeyeceğiz.”

Aydoğan’ın konuşması ardından KON-MED’in bildirisi okundu. Gün içerisinde TEV-ÇAND sanatçıları Cewad Mervani, Reber Serhad, Lokman ve Şirin Şanoger ve Seyitxan stranlarıyla eyleme renk kattılar.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.