Duyuru Kürtçe ders Osmanlıca

Toplum/Yaşam Haberleri —

BELEDIYE DIL KURSU

BELEDIYE DIL KURSU

  • Amed Surlarına "Em ji Erdoğan hez dikin" afişi asan Büyükşehir Belediyesi kayyumu, belediye bünyesinde açılan dil kurslarında Kürtçe'nin de verildiğini duyururken, resmi belgelerde sadece Osmanlıca, Farsça ve İngilizce dillerinde kurslar var. 

YILMAZ KAYA

Amed Surlarına "Em ji Erdoğan hez dikin" afişi asan Büyükşehir Belediyesi kayyumu, belediye bünyesinde açılan dil kurslarında Kürtçe'nin de verildiğini duyururken, resmi belgelerde sadece Osmanlıca, Farsça ve İngilizce dillerinde kurslar var. En son 8 Mart tarihinde açılan "Medeniyet Dilleri Atölyesi"nde de yüz yüze verileceği belirtilen diller arasında da afişlerde yer almasına rağmen Kürtçe'ye yer verilmedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu ve valisi Münir Karaloğlu, daha önce belediye bünyesinde açılan 41 ayrı kursun içinde Kürtçe'ye yer vermedi. Kursta "Osmanlıca'da Türkçe kelimelerin imlası", "Farsça (A1)", "Farsça (2)", İngilizce (A1)" ve "İngilizce (A2)" kursları yer alırken, daha önce duyurusu yapılmasına rağmen Kürtçe dil kursu verilmedi.

 

'Medeniyet Dilleri Atölyesi'

Belediye, aynı şekilde ikinci kez Arapça, Farsça, Osmanlıca, Kürtçe, Zazaca ve Süryanice olmak üzere 6 dilde "Medeniyet Dilleri Atölyesi" açılacağını duyurdu. Başvuruların internet üzerinden 18 Şubat-5 Mart 2021 tarihleri arasında yapılabileceğini resmi sitesinden duyuran belediye, yüz yüze verilecek kursların da 8 Mart tarihinde başlayacağını açıkladı.

Açıklamada, belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Dil Geliştirme ve Koruma Şube Müdürlüğü tarafından verilmesi planlanan dil eğitimi kurslarının kontenjanlarının sınırlı tutulacağı belirtiliyordu.

 

Sadece Osmanlıca, Arapça ve Farsça var

Başvuruları 5 Mart tarihinde sona eren "Medeniyet Dilleri Atölyesi"ne şu ana kadar kaç kişinin online başvurduğu konusunda belediye yetkilileri resmi bir açıklama yapmadı. Belediyenin internet sitesinde ve basılan afişlerde 8 Mart tarihinden bu yana Kürtçe, Zazaca ve Süryanice dil kurslarının da verileceği belirtilmesine rağmen şu anda sadece Osmanlıca, Arapça ve Farsça dil kursları veriliyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.