Ece’yi 2 bin kişi yolculadı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Pazartesi günü uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ece Sarıgül dün toprağa verildi. Cenazesine 2 bin kişinin katıldığı Ece’nin ailesine TJK-E ve FED-GEL başsağlığında bulundu.

Geçtiğimiz Pazartesi (5 Aralık) okula giderken, 13 yaşındaki kız arkadaşıyla beraber uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralanan ve yaşamını yitiren 14 yaşındaki Ece Sarıgül dün Illerkirchberg Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye çok sayıda kurum ve kuruluşun çağrısıyla 2 bin kişi katıldı. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve Federal Milletvekili Yeşil Politikacı Ekin Deligöz’ün de katıldığı cenaze töreninde annen Nuray Sarıgül konuştu. Duygusal anların yaşandığı konuşmada anne Nuray Sarıgül, “Lütfen birbirinize saygıyla ve sevgiyle yaklaşın. Dünya o zaman daha güzel olur” dedi. 

Ulm Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde (AKM) ailenin kabul ettiği taziyeye de binden fazla kişi katıldı.

TJK-E’den başsağlığı

Ece’nin katledilmesini Avrupa Kürt kadın Hareketi (TJK-E) ve FED-GEL’de yaptığı açıklamayla kınadı ve aile başsağlığı dileğinde bulundu.

TJK-E yaptığı açıklamada, “Zamansız gelen acı hepimizi yasa boğdu. Ulm’de yaşayan Sarıgül ailesinin biricik evladı Ece Sarıgül, erkek egemen sistemin yetiştirdiği bir cani tarafından hayattan koparıldı. (…) Bu elem olay sebebiyle başta Sarıgül ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” denildi.

FED-GEL: Acınızı paylaşıyoruz

FED-GEL ise yayınlandığı başsağlığı mesajında ise şunları kaydetti: “Hayatının baharında katledilen genç kadın arkadaşımız Ece Sarıgül’ün ailesinin ve yakınlarının acısını paylaşıyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Devri daim olsun. Xızır yoldaşı olsun.” 

Ulm Cem Evi ve Uluslararası Kürecik Meclisi mesajı

Ulm Cem Evi ve Uluslararası Kürecik Meclisi’de bir başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda; “Genç bir kızımız Ece Sarıgül Ulm şehrinin Illerkirchberg beldesinde saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Ece Sarıgül bir tarafı Kürecik Ortaköy’dendir. Bu çok üzücü haber hepimizi yasa boğdu. Basında ilk duyduğumuz, Illerkirchberg’de Ece’mizin öldürüldüğü sokakta geçen anne, baba ve çocukların yüzlerinden yaşlar süzülüyor olmaları” denildi.

Olay aydınlatılsın talebi

Olayın aydınlatılması istenen mesajda devamla şunlar kaydedildi: “Illerkirchberg'in eylemin yalnızca şiddet içeren bir suç değil, aynı zamanda siyasi bir boyutu da var. Ancak biliyoruz ki sığınmacıların yaşam koşulları iyi değil. Burada Alman politikacıların, belediyelerin sığınmacı politikasındaki konseptlerini sorgulamalarını ve sığınmacıların sosyal uyumuna hitap eden projeleri daha güçlü desteklemeleri lazımdır. Almanya’da sığınmacılar yalnız, işsiz, geleceksiz bırakılmış durumdalar. Ayrıca yetkililerin Illerkirchberg'de bu ölümle sonuçlanan saldırı ilgili yerli bilgi vermeye umuyoruz. Saldırgan tam kimdir, neden Ece öldürüldü? Temel soruların hiçbiri henüz cevaplanmış değil.”

Ulm Cem Evi ve Uluslararası Kürecik Meclisi son olarak; “Sevgili kızımız Ece Sarıgül’ü kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Devri daim olsun” dedi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.