Efrîn’in özgürlüğe koşan Çiçek’i

Kadın Haberleri —

Şehit, Çiçek Kobanê (Sewsen Berekat)

Şehit, Çiçek Kobanê (Sewsen Berekat)

  • Çiçek Kobanê, kadınların ve halkının Rojava topraklarında güvende olması için yorulmak nedir bilmeden savaştı. En büyük hayali olan Efrîn halkına özgürlük müjdesini vermek için katıldığı HRE saflarında, 30 Ocak’ta 5 yoldaşıyla şehit düştü.

Çiçek Kobanê (Sewsen Berekat), Efrîn’in Türk devleti ve çetelerinden temizlenmesi için elinden ne geliyorsa yapacağı sözünü vermişti halkına. Sözünü tutmak için Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasında için son ana kadar savaştı.

Yurtsever bir ailede büyüyen, 5 kız ve 9 erkek kardeşi olan Çiçek Kobanê, 1990’lı yıllarda Kurdistan Özgürlük Hareketi ile tanışır. Babası Hisên Berekat, hareketin fikirlerini ve paradigmasını bölgede yaydığı gerekçesiyle birçok kez Şam hükümeti tarafından gözaltına alınır. Bu durumdan çok etkilenen Çiçek, öfkesini mücadeleye dönüştürme kararını alır.

Minbic’den Efrîn’e halkı için koştu

Tarih 2014 yılını gösterdiğinde Rojava Devrimi çoktan her yere yayılmış ve DAİŞ çeteleri Kobanê’ye saldırmıştı. Çiçek Kobanê bunun üzerine aynı yıl YPJ saflarına katılarak direniş cephesinde yer alma kararı verir. Minbic, Reqa ve ardından Tebqa'nın özgürleştirilmesi hamlesine katılır.

Kendi ülkesinde ve topraklarında özgürce yaşamak isteyen Çiçek Kobanê, YPJ’nin ardından HRE saflarına katılarak bu kez Efrîn’in özgürleştirilmesi için mevziden mevziye koşar. Bu kapsamda halkına özgürlük müjdesi vermek için Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasında yer alır.

 

 

Direnişin 5 neferi

HRE, 30 Ocak’ta Efrîn'in Basilê köyünde işgalci TC ve çetelerine yönelik eylem düzenledi; çok sayıda çete ve asker öldürüldü, birçok mevzi imha edildi. Eylemde kahramanda çatışan Çiçek Kobanê ve yoldaşları Cûdi Gabar (Cemil Silêman), Cûdi Reşo (Hamid Reşo), Dilşer Serêkaniyê (Ebdurehman Sofi) ve Jiyan Efrîn (Roşin Efrîn) şehitler kervanına katılır.

 

Şehit Çiçek Kobanê’nin ağabeyi Ehmed Berekat

 

Silahı yerde kalmayacak

Şehit Çiçek Kobanê’nin ağabeyi Ehmed Berekat da şu anda Minbic Askeri Meclisi savaşçısı olarak özgürlük mücadelesi yürütüyor. Kız kardeşinin şehadetinin ardından ANHA’ya konuşan Berekat, “Efrîn ve işgal altındaki her yer özgürleştirilene kadar Şehit Çiçek’in silahını yerde bırakmayacağım” dedi.

 

 

İki kardeş yan yana savaştı

Kız kardeşinin kendisine öncü olduğunu ve uzun yıllar aynı cephelerde yan yana savaştıklarını söyleyen Berekat, şunları ekledi: “Çiçek Kobanê her zaman saldırılara karşı direneceğini söylüyordu. Sözleri bana her zaman güç veriyordu. Amacı Rojava'yı özgür görmekti, bu yüzden HRE'ye katıldı. Sonuna kadar mücadele edip, şehit düştü. Mücadelesi benim de yolumu açacak. Mücadelesini boşa çıkarmayacağıma söz veriyorum.

 

Şehit Çiçek Kobanê’nin babası Hisên Berekat

 

‘Kızımla gurur duyuyorum’

“Kızımın şehadetiyle gurur duyuyorum” diyen babası Hisên Berekat ise Şehit Çiçek’in halkı için her zaman ön saflarda yer almaya hazır olduğunu belirtti. Aynı zamanda işgal altındaki toprakların özgürleştirilmesi için verilecek mücadelenin herkesin görevi olduğunu kaydederek, şu mesajı verdi: “Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” KOBANÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.