Eğitim boykotla başladı

Federe Kurdistan Bölgesi'nde öğretmenlerin boykot eylemi

Federe Kurdistan Bölgesi'nde öğretmenlerin boykot eylemi

  • Federe Kurdistan Bölgesi’nde 2023-2024 yeni eğitim-öğretim yılı dün boykotla başladı. Maaşların ödenmemesine tepki gösteren öğretmenler birçok yerde boykot ilan etti, sokağa çıktı, okullar kapalı kaldı.

Temmuz ve Ağustos ayı maaşlarını almayan ve maaşların ne zaman ödeneceğine dair açıklama yapılmayan öğretmen ve eğitim çalışanları, başta Süleymaniye olmak üzere birçok kentte okulları boykot etti.

Öğretmenler eylemde

Süleymaniye Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğretmenler açıklama yaparak, maaşlar ödenene kadar boykota devam edeceklerini duyurdu.

Raperîn İdaresine bağlı Raperîn Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan resim öğretmenleri boykot kararı aldıklarını duyurdu. Öğretmenler yaptıkları açıklamada, maaşları ödenene kadar okullara gitmeyeceklerini, okulları boykot edeceklerini belirtti.

Okullar kapalı kaldı

Hewlêr’in Koye ilçesindeki okulların da kapıları açılmadı. Koye ilçesi sınırlarında bulunan ve 35 bin öğrencinin eğitim gördüğü 210 okulda, 4 binden fazla öğretmen ve personel çalışmadı.

Yetkililerin Hewlêr ve Duhok’taki öğretmen ve yöneticileri boykota katılmamaları yönünde tehdit ettikleri de öğrenildi.

‘Eylemleri destekliyoruz’

Kurdistan Öğretmenler Birliği Halepçe Şube Başkanı Faruk Xefur da bir açıklama yaparak boykota destek verdi. Xefur, “Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerine bir an önce maaş sorununu çözme çağrısında bulunuyoruz. Eğitim yılının devamı maaş ödemelerine bağlı olacaktır. Boykot ilan eden öğretmen ve personelleri destekliyoruz. Hükümet sözleşmeli öğretmenlerin atamalarını da bir an önce yapmalıdır” dedi. HEWLÊR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.