Elçi cinayeti kapatılıyor

Erkan Şenses

Erkan Şenses

  • Êlih Barosu Başkanı Erkan Şenses, Tahir Elçi dosyasının cezasızlığa doğru sürüklendiğine işaret ederek, "6 Mart’taki duruşmada büyük ihtimalle 3 sanık polis beraat edecek" dedi.  

Amed Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesine dair açılan davanın 9. duruşması, önceki gün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada avukatların tüm talepleri reddedilirken, dosyanın mütalaa için savcılığa gönderilmesine karar verildi. Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yapan Amed Barosu Başkanı Nahit Eren, yaklaşık 12 ara karar kurulduğunu ve taleplerinin tümünün reddedildiğini aktararak, mahkeme heyetinin olay yerinde keşif yapılması konusundaki kararından ve dinlenecek tanıklardan da vazgeçtiğini belirtti. “Mahkeme aslında bugün üç yıldır süre gelen kovuşturma sürecindeki çizilen senaryonun son noktasını koydu” diyen Eren, bu kararla kendilerine, “Ey avukatlar, Tahir Elçi’nin dostları sizin üç yıldır sözde bir yargılamayla oyaladık, zaman zaman ara kararlar kurduk ama bu dava dosyası bizi aşıyor. Bu dava dosyasında birileri Ankara’nın karanlık dehlizlerinde ara karar kuruyor” denildiğini kaydetti. Eren, “Mütalaa karara dönüştü. Mütalaa savcının mütalaası değildi, karar da bu heyetin kararı değil. Biz artık bunu gördük” diyerek, tepki gösterdi. Elçi dosyasını aydınlatacak bağımsız, tarafsız yargıçların olmadığını vurgulayan Eren, “Bu davayı AİHM önüne taşıyacağız. Bir gün Tahir Elçi’nin bütün failleri yargı önünde hesap verecek” dedi.

TBB Başkanı Erinç Sağkan da mahkeme heyetinin niyetini açıkladığı ara kararıyla ortaya koyduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Maalesef ‘Artık ben bu işlerden elimi eteğimi çekiyorum, daha fazla bu işi sürdüremeyeceğim’ diyen bir mahkeme gördük. Gerek üst mahkeme, gerek AYM gerekse AİHM süreçlerini takip edip, Tahir Başkan için, hepimiz için adaleti gerçekleştireceğiz” dedi.

Cezasızlığa gidiliyor

Karara tepki gösteren hukukçulardan Êlih Barosu Başkanı Erkan Şenses, MA’ya yaptığı açıklamada, mahkeme heyetinin aslında hükmü verdiğini belirterek, “6 Mart’ta görülecek duruşmada da büyük ihtimalle 3 sanık polis dosyadan beraat edecek. 12 ara karar onu gösteriyor” dedi. Mahkemenin maddi gerçeğin peşinde olmadığına dikkat çeken Şenses, “Bu dosyanın kararı alelacele çıkarılmak isteniyor. Elçi cinayeti, suikastı cezasızlığa sürükleniyor” diye konuştu. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.