Emanet toprakları bırakamam

Kadın Haberleri —

Fatima Hiso

Fatima Hiso

  • Cizre Bölgesi Zirgan ilçesinde yaşayan 50 yaşında ki Fatima Hiso, TC’nin SİHA’ları ve işgalcilerin 500 metre ilerisinde bulunan kışlalarına rağmen her sabah koyunlarını otlatmaya çıkarıyor. 

Fatima Hiso, 50 yaşında Cizre Bölgesi’ne bağlı Zirgan ilçesinden. 11 çocuğu ve 17 torunu var. Her sabah 10 koyundan oluşan sürüsünü otlatmaya çıkarıyor. TC’nin SİHA’ları ve işgalcilerin 500 metre ilerisinde bulunan kışlaları can güvenliğini tehlikeye atsa da koyunlarını otlatmak zorunda.

Jinha’dan Sorgül Şêxo, koyunlarını otlatmaya çalışırken hayatını tehlikeye atan Fatima ile konuştu.

“Bombardıman olunca sığınaklara sağlanıyoruz. Koyunları ahırlarda besliyoruz” diyen Fatima, saldırılar nedeniyle sadece ilçenin çevresindeki meralar, pamuk ve karpuz tarlalarında sürüsünü otlatabildiğini söyledi.

Fatima’nın koyunları geçen sene bombardımanın hedefi olmuş, 5 koyunu telef olmuş. O sırada camide olan eşi ve oğlu da yara almadan kurtulmuş.

Akan yaşların ahı tutacak

Konuştuğunda duygulanan Fatima, ara sıra gözyaşlarını tutamıyor. "Türk devleti geride ne bıraktı?” sorusunu sorarak şöyle devam etti: “Yapacağımız hiçbir şey yok. Rusya, ABD diğer yabancı ülkeler Türk devletini desteklemeseydi bugün bu saldırıları yapamayacaktı. Türk devleti topraklarımızda her gün savaş suçu işliyor.”

Burası bizim toprağımız

Bir gün acı günlerin geçeceğini güzel günlerin geleceğini söyleyen Fatima Hiso, “Kızlarımızı, oğlanlarımızı emanet ettiğimiz bu toprakları kolay kolay işgalcilere teslim etmeyeceğiz. Türk devleti bilsin ki, bu toprakların sonuna kadar sahibi olacağız. Türk devleti ne yaparsa yapsın kutsal topraklarımızdan bir parça bile alamayacak” diye kaydetti. HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.