Emek Ödülü Xwebûn’a

Kültür/Sanat Haberleri —

Şerzan Kurt'un mezarı

Şerzan Kurt'un mezarı

  • Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Êlih Şubesi’nin, Muğla Üniversitesi öğrencisiyken 12 Mayıs 2010 tarihinde polis kurşunuyla yaşamını yitiren Şerzan Kurt adına düzenlediği 12’nci Öykü Yarışması’nın kazananları açıklandı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Êlih Şubesi’nin, Muğla Üniversitesi öğrencisiyken 12 Mayıs 2010 tarihinde polis kurşunuyla yaşamını yitiren Şerzan Kurt adına düzenlediği 12’nci Öykü Yarışması’nın kazananları açıklandı. İnsan hakları ihlallerine dikkati çekmek ve edebiyata özgün yapıtlar kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya, Kürtçe ve Türkçe dillerinde 50 başvuru yapıldı.  Başvuruları değerlendiren seçici kurul, ödül alan kişileri belirledi. Yarışmanın “Emek Ödülü” ise Kürt dili üzerindeki çalışmaları dolayısıyla Xwebûn gazetesine verildi.

Ödüller

Eğitim Sen Êlih Şubesi Eğitim, Kültür ve Sanat Sekreteri Baver Erişen, Kürtçe öykü dalında Seçici Kurulda yer alan Rengin Kardelen, Burhan Tek, Murat Dildar, Ferhadê Mihemed, Şêxo Fîlîk  ve Ömer Kurt (Şerzan Kurt’un babası. Oy kullanmamıştır) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu Kenan Örmek’in “Qahwexane” ve Mem Artemêt’in “Wesîqeyên Salih” adlı öykülerinin ödüle değer görüldüğünü söyledi. Türkçe öykü dalında ise Birgül Sevinçli, Buket Arbatlı, Suzan Bilgen Özgün, Merve Yakut, Şengül Canve ile Nejla Kurt’tan (Şerzan Kurt’un annesi. Oy kullanmamıştır) oluşan seçici kurulun ise, ödüle Serdar Kömürcü’nün “Karadeniz” ve Eyyüp Epekinci’nin “Cango” adlı öyküleri değer bulduğunu belirten Erişen, bu sene gazete ve diğer çalışmalarını Kürtçe diliyle ortaya koyan Xwebûn Gazetesi’nin de “Emek” ödülüne layık görüldüğünü kaydetti.

Şerzan Kurt anısı için

Êlih Şube Başkanı Nurettin Şimşek ise Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2’inci sınıf öğrencisiyken 12 Mayıs 2010 tarihinde polis memuru Gültekin Şahin tarafından katledildiğini hatırlatarak, “Sendikamızın eski başkanı Ömer Kurt'un oğlu Şerzan Kurt'un anısını yaşatmak ve dilin gelişimine katkı sağlamak için her yıl geleneksel olarak Eğitim Sen Batman Şube olarak öykü yarışması düzenlenmektedir” diye konuştu. BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.