Enkaz altında kurtarılmayı bekliyorlar!

Toplum/Yaşam Haberleri —

Enkaz altından çıkarılan hayvanlar

Enkaz altından çıkarılan hayvanlar

  • 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden ve enkaz altında kalan, hâlâ kurtarılmayı bekleyen hayvanların sayısı henüz bir veri tutulamadığı için bilinmiyor.

İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi Rojda Kuruş enkaz altında hala hayvanların olduğunu ve kurtarılmayı beklediğini söyledi.

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden ve enkaz altında kalan, hâlâ kurtarılmayı bekleyen hayvanların sayısı henüz bir veri tutulamadığı için bilinmiyor.

Ancak deprem bölgesinde hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yürütülmesi, hayvan hakları aktivistleri ve baroların hayvan hakları komisyonlarının aktardığına göre yüzlerce büyükbaş hayvanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Bölgede yaşanan göç nedeniyle hayvanları besleyecek insan sayısı da sınırlı.

Avukat Rojda Kuruş, "Enkaz altında, hasarlı binalarda binlerce hayvan var ve hâlâ yaşıyorlar. Depremin olduğu günden bu yana aç-susuz bir şekilde kurtarılmayı bekliyorlar. Şu an oradaki tozdan, dumandan, asbestten insanlar kadar hayvanlar da etkileniyor. 10 binlerce hayvan tehlike altında” dedi.

Barınaklar kurulmalı

"Devlet, insanlar gibi hayvanları da kurtarmadı. Özellikle Hatay, Maraş ve Adıyaman tamamen boşalmış durumda. Bu şehirler bir süre sonra inşaat alanı olacak. Açlık, susuzluk olmasa bile inşaatların etrafındaki iş makineleri hayvanları öldürecek” diye belirtti.

Hayvanlar için sadece gönüllülerin yaptığı çalışmaların yetersiz kaldığının altını çizen Kuruş, “Belediyeler tarafından bir çalışma yürütülüp hayvanlar kurtarılmalı ve hayvanların barınabileceği alanlar oluşturulmalı. Belediyelerin düzenli besleme ve aşılama yapması gerekiyor” dedi. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.