Enternasyonaller devrimi sahiplenmeye çağırıyor

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • RiseUp4Rojava, Rojava Enternasyonalist Komünü ve Enternasyonalist Genç Kadınlar, 19 Temmuz Rojava Devrimi’nin yıldönümünü kutlamak ve Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgalini protesto etmek amacıyla Avrupa’nın birçok merkezinde 17-19 Temmuz tarihlerinde alanlara çıkıyor.

 

Yazılı bir açıklama yapan enternasyonalistler, "Rojava devriminin 9. yıl dönümünde, herkesi Türk faizmine, onun kurumlarına ve uluslarası destekçilerine karı düzen bozma, blokaj ve igal eylemlilikleri düzenlemeye ve dayanışmaya çağırıyoruz" diye belirtti.

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı: “Her yerde gerillanın direnişini sahiplenme kapsamında 17-19 Temmuz tarihleri arasında sokaklara çıkalım. Hem devrim sevincimizi hem de Türk işgaline karşı öfkemizi ifade edebileceimiz yaratıcı eylemler gerçekleştirelim. Rojava, özgür bir yaam için gelecein devrimi olarak ina edildi. 21. yüzyılın bu sosyalist devriminde herkes için yer var. Bugün, yüzlerce yıl boyunca sömürgecilik, milliyetçilik ve ırkçılıkla paramparça edilmi bir bölgede; Kürtler ve Araplar, Ermeniler ve Süryaniler, Müslümanlar ve Hristiyanlar birlikte yaıyor ve dünyalarını yeniden tasarlamak için kendileri çabalıyorlar. Rojava, hepimiz için kadın özgürlemesinin, ekolojik ve sürdürülebilir ekonominin ve dorudan demokrasinin yolunu gösteren bir devrimdir. Rojava, kapitalizmin ‘tarihin sonu’ olmadıının, aksine; kendi tarihimizi yazmaya devam edebileceimizin ve kapitalizmin üstesinden gelebileceimizin kanıtıdır.”

Tıpkı Rojava devriminin dünya genelinde enternasyonaller tarafından sahiplenmesi gibi gerilla direnişinin de sahiplenmesi gerektiği belirtilen açıklamada 17-19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı yapıldı. “Devrimde birleşmeye devam ediyoruz” sloganıyla düzenlenecek eylemlerin yanı sıra sosyal medyada da, #SmashTurkishFascism #UniteInResistance, #RiseUp4Rojava #DefendKurdistan etiketleriyle de paylaşımlar yapılacak.

 

Eylem yerleri ve tarihleri şu şekilde:

17 Temmuz/Stuttgart: Lautenschlager str., Saat:15.00

Heildelberg: Karlsplatz Saat: 20.00

Hannover: Opernplatz Saat:13.00

 

18 Temmuz Dresden:  Altmarkt, Saat:13.00

Frankfurt: Saalbau Gallus, Saat 13.00

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.