Eren Keskin’e  Barış ve Demokrasi Ödülü

Toplum/Yaşam Haberleri —

.

.

  • Diyarbakır Tabip Odası (DTO)’nın 1995 yılından itibaren her yıl düzenli olarak verdiği “Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü” İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’e değer görüldü.

BİRCAN DEĞİRMENCİ

Diyarbakır Tabip Odası (DTO)’nın 1995 yılından itibaren her yıl düzenli olarak verdiği “Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü” İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’e değer görüldü. Ödül 14 Mart Tıp Bayramı günü Diyarbakır’da yapılacak törenle sahibine verilecek.

DTO Başkanı Elif Turan tarafından ödülün gerekçesi; “1990'lı yıllardan beri insan hakları mücadelesi veren, tüm 'ötekilerin' savunucusu, kadına yönelik taciz ve tecavüze karşı etkin bir mücadele yürüten, ırkçılık ve ayrımcılığın karşısında duran, antimilitarist duruşu, cesareti ve kararlılığı ile örnek olan İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Av. Eren Keskin’e verilmesini uygun görmüştür” şeklinde açıklandı.

Barışçıl olmayan politikaların sürdürüldüğü bir dönemden geçildiğini belirten Turan, “Hukuk devleti ilkesinin ciddi şekilde aşındığı, her türlü hak arama mücadelesinin şiddet ve baskı ile karşılandığı, barış talebinde bulunan-hak arama mücadelesi veren on binlerce kişinin tutuklandığı, halkın iradesinin yok sayılarak kayyum uygulamalarının devam ettiği, akademisyenlerin kıyıma uğratıldığı, akademik değerlerin yok edildiği, basının ağır baskı ve sansür altında olduğu, hiç kimsenin kendini hukuksal güvencede görmediği, antidemokratik uygulamaların artarak devam ettiği tarihin hiçbir döneminde görülmeyen olağanüstü bir süreci ne yazık ki hep beraber yaşamaya devam ediyoruz.” dedi.

“Bu korku iklimine, her türlü baskı, gözaltı ve tutuklamaya rağmen  barış, eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesi yürütenler yarınlara ilişkin barış içerisinde bir ülke ve dünya umudumuzu büyütüyor” şeklinde konuşan Turan,

“Barış içinde, birlikte birarada yaşama hayalini ve onu gerçek kılma iradesini onlar sayesinde bir kez daha hatırlıyor ve hatırlatıyoruz!” dedi.

 

Barış istemek hayati bir mesele

Turan; ölümün, siyasal iktidar ve destekçilerince kutsandığı, başarı olarak gösterildiği ve saltanatların sürdürülmesinde kutsal bir anlam yüklendiği bir dönemde barış istemenin hayati bir meseleye dönüştüğünü belirtti..

Barış, Dostluk ve Demokrasinin ihtiyaç olduğu bir dönemde Diyarbakır Tabip Odası’nın verdiği ödülün, bu çabaya önemli bir katkı olarak öne çıktığını aktaran Turan, sözlerini şöyle tamamladı.

“Yaşamı ile eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesinde bizlere öncü olan Av. Eren Keskin’e Barış, Dostluk ve Demokrasi ödülü vermekten onur duyuyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek tören ile verilecek olan ödülün barış ve demokrasi mücadelesi yürütenleri daha fazla cesaretlendirmesini umuyoruz.’’ AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.