Erkekler 36 kadını katletti
Kadın Haberleri —

.
- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun açıkladığı rapora göre, Temmuz ayında erkekler 36 kadını öldürdü, 11 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.
Kadına yönelik şiddeti önleme amacı taşıyan, Türkiye’nin de imzacısı olduğu uluslararası bir sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin tartışmalar sürerken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun açıkladığı rapora göre, erkekler temmuz ayında 36 kadını katletti, 11 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu.
Katledilen 36 kadından 18’inin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 5’i ekonomik bahaneyle, 13’ü de boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.
Katledilen 36 kadından 11’i evli olduğu erkek, beşi de birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü.
Platformdan şüpheli ölümlere ilişkin yapılan açıklamada, “18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” denildi.
Katledilen kadınların isimleri şöyle:
HABER MERKEZİ