Erler Kayul ve Yılmaz neden açıklanmadı?

❏

  • HPG, Metîna’daki devrimci operasyonda Türk ordusunun açıkladığı üç isim dışında Yasin Kayul ve sözleşmeli er İsmail Yılmaz’ın da öldürüldüğünü bildirdi. Türk Genelkurmayı açıklamıyor. 

HPG, verdiği asker kayıplarını Türkiye kamuoyundan gizleyen Türk ordusunu bir kez daha teşhir etti. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu’yla 18 Türk askerinin öldürüldüğü hatırlatıldı. Ancak işgalci Türk ordusu ve özel savaş medyasının verilen kayıpları Türkiye kamuoyundan gizlediğine dikkat çekilen açıklamada, Türkiye halkları ve tüm kamuoyunun şunları bilmesi istendi: “Türk devleti ve onun özel savaş medyası yalanların arkasına sığınarak herkesi aldatmaktadır. Halen güçlerimizin elinde bulunan ve bilgilerini daha önce kamuoyunun bilgisine sunduğumuz kendi askerlerinin cenazelerine bile sahip çıkmamaktadır. Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu’nda, Türk ordusunun isimlerini açıkladığı Necdet Çalış, Emrah Gündüz ve Fevzi Kızıltaş isimli askerler dışında, Yasin Kayul ve 1999 Urfa doğumlu piyade sözleşmeli er İsmail Yılmaz’ın da cezalandırıldığı güçlerimiz tarafından netleştirilmiştir.” 

BİM, devam eden savaşla ilgili duşu bilgileri paylaştı:

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 26 Kasım günü saat 16.30’da bombalamak isteyen 1 patlayıcı yüklü dron, havada vurularak imha edildi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki askerlere 26 Kasım günü saat 12.00, 14.30, 16.00, 19.00’da ağır ve orta otomatik silahlarla müdahale edildi ve hareketliliği durduruldu.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki askerler, 26 Kasım saat 16.00’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1’i öldürüldü.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki askerler, 26 Kasım saat 10.00 ve 16.40’ta suikast taktiğiyle vuruldu; 2’si öldürüldü. 

Xakurkê Bölgesi

* Girê Şehîd Heqî alanındaki askerler, 27 Kasım saat 10.45’te  ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi imha edildi ve bu mevzideki 3 asker öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 26 Kasım saat 09.20’de Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki askerleri ağır silahlarla hedef aldı.

Türk ordusunun saldırıları

* Türk ordusu, 26 Kasım’da Metîna’nın Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 1 kez patlayıcı yüklü dronla bombaladı. 

* Türk savaş uçakları, 26 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap’ın Girê Bahar Direniş Alanı’nı 1 kez; Metîna’nın Gundê Şêlazê, Golka, Gundê Dergelê alanlarını 3 kez bombaladı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgelerine top atışları da devam etti. BEHDÎNAN 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.