Ersoy 29 gündür açlık grevinde

Elif Ersoy

Elif Ersoy

  • Sevk talebi karşılanmayarak tek kişilik hücrede tutulan Yürüyüş Dergisinin Yazı İşleri Sorumlusu Elif Ersoy, 29 gündür açlık grevinde. 

Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve açlık grevinde olduğu belirtilen Yürüyüş Dergisi Yazı İşleri Sorumlusu Elif Ersoy’un ailesi, İHD İstanbul Şubesi’nde açıklama yaptı. Açıklamada, “Elif Ersoy’un Sevk Talebi Kabul Edilsin”, “Açlık Grevinin 28. Gününde” pankartı asıldı.
Açıklamada konuşan İHD Hapishaneler Komisyonu Üyesi Mehmet Acettin, Ersoy’un yayın sorumlusu olduğu için 9 yıl ceza aldığını belirtti. Ersoy’un bulunduğu cezaevinde tek kişilik hücrede kaldığını aktaran Acettin, Ersoy’un bu durumu protesto etmek için açlık grevine girdiğini söyledi. 
Elif Ersoy’un kardeşi Diyar Ersoy da ablasının dört buçuk yıldır cezaevinde tecrit uygulandığını belirterek, “Görüş yasağı getiriliyor. Adliyeye dilekçe veriyoruz ancak kimse ilgilenmiyor. Ablam talepleri karşılansın diye açlık grevine girdi. Endişeliyiz. Telefon görüşü haftada bire düşürüldü. Son halini durumunu bilmiyoruz. Sağlık sorunları olan bir insanın ailesi olarak onun başına gelecek her olaydan Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi sorumludur. Sevk edilmesini ve adalet istiyoruz” dedi. 
Ersoy’un arkadaşı Gökhan Uzun ise endişelerini şöyle dile getirdi: “Yaşamından endişe duyuyoruz. Açık olarak yetkililere çağrıda bulunuyoruz: Adalet Bakanlığı’na bir an önce harekete geçmeli. Açlık grevi sonlandırılıp sevk talebi yerine getirilmelidir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.