Erxenî’de eski eşbaşkana gözaltı

.

.

  • Erxenî’de yapılan ev baskınlarında aralarında Erxenî Belediyesi eski eşbaşkanlarının da olduğu 5 kişi gözaltına alındı. 

Amed ve ilçelerinde önceki gün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında, önceki dönem Erxenî Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya ve bir önceki dönem belediye eşbaşkanı Ramazan Kartalmış, eşbaşkan yardımcıları Gülistan Polat, Esveri Malkoç ve Cavidan Yaman, 2023'e ait bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Önceki dönem Erxenî Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya ve bir önceki dönem belediye eşbaşkanı avukat Ramazan Kartalmış, eşbaşkan yardımcıları Gülistan Polat, Esveri Malkoç ve Cavidan Yaman. 

Amed Barosu, "Meslektaşımıza ilişkin soruşturma dosyası ve avukatlarıyla görüşmesi hususlarında kısıtlama kararı alınmıştır. Bu uygulamaya son verilerek serbest bırakılmalıdır" dedi. Amed Baro Başkanı Nahit Eren ise "Bu nasıl bir kötülüktür. Av. Ramazan Kartalmış, soruşturmadan daha önce haberdar olup sizlere çocuğunun üniversite sınavına hazırlandığını, olası bir ev baskınından etkilenmemesi için ifade vermeye hazır olduğunu bildirdiği halde sınav sabahında evine baskın yaptınız..." paylaşımında bulundu. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.