Esirlerin kampına gaz kokusundan girilemiyor

HPG

HPG

  • HPG BİM, gerillaların yaşananların net ve somut bir biçimde anlaşılması için Garê bölgesine bağlı Siyanê alanında esirlerin tutulduğu kampa ulaştığını, ancak üzerinden üç gün geçmesine rağmen esir kampında ve çevresinde ağır bir gaz ve kimyasal kokusu bulunduğunu bildirdi.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, işgalci Türk devleti karadan ağır bir yenilgi alıp çekilmiş olmasına rağmen Medya Savunma Alanları’na ve özellikle Garê bölgesine dönük hava saldırılarının devam ettiği belirtildi.

Garê bölgesine bağlı Siyanê alanında bulunan esirlerin tutulduğu kampta yaşananların net ve somut bir biçimde anlaşılması için gerillaların bu kampa ulaştığını kaydeden BİM, şöyle devam etti: "Ancak üzerinden üç gün geçmiş olmasına rağmen esir kampında ve çevresinde ağır bir gaz ve kimyasal kokusu bulunmaktadır. Faşist TC ordusu tarafından bu kampa dönük savaş suçu kapsamında ele alınan ve kullanılması yasak olan kimyasal silah kullanıldığı için kampın içerisine girilememektedir. Büyük ihtimalle bu kamptaki herkes kimyasal gazla öldürüldükten sonra kurşunlanmıştır. Ulaşılan ilk belirtiler bunlardır."

Kampa dönük gerçekleştirdiği katliamın iç yüzünün netleştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini kaydeden BİM, 13 Şubat günü saat 23.30’dan 14 Şubat günü saat 01.00’e kadar Garê bölgesine bağlı Şikeftiyan köyü çevresinin bombardımanda şehit düşen gerillanın kimlik bilgilerini de paylaştı: Gelhat Tolhildan (Fırat Ekmen / Adana)

Gelhat Tolhildan (Fırat Ekmen / Adana) 

BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.