Eva için Prometheus

Kültür/Sanat Haberleri —

 Şanoya Çiya ve Enternasyonal Çalışmalar Koordinasyonu

Şanoya Çiya ve Enternasyonal Çalışmalar Koordinasyonu

  • Hesekê’de bu sene 24 Mart Enternasyonal Şehitler Günü vesilesiyle yapılacak anma etkinliğinde şehit Elefteria Hambi anısına “Prometheus” adlı bir tiyatro oyunu sergilenecek. Şanoya Çiya ve Enternasyonal Çalışmalar Koordinasyonu tarafından hazırlanan oyunun yönetmenliğini Ekîn Ronî yapıyor.

Rojava Devrim sahasında YPJ saflarında savaşan, daha sonra PKK saflarına katılarak 25 Kasım 2019'da Garê'de şehit düşen Elefteria Hambi (Eva Maria Steiger) anısına sergilenecek oyun merakla bekleniyor.

Vivaldi'nin Dört Mevsim adlı müziğiyle buluşan Prometheus oyunu, müzikleriyle olduğu kadar finalde sergilenen danslarla da seyirci tarafından büyük ilgi toplayacağa benziyor. Bir ay gibi çok kısa bir sürede hazırlıkları yapılan oyun, kısa bir oyunculuk eğitimi sonrası provalarına başladı. Amatör ruh, profesyonel çalışma ilkesini kendine esas alan grup, her gün birkaç saatlik çalışma ile Newroz sonrası da genel provalarını yaparak 24 Mart'ta tiyatro severlerin huzuruna çıkacak. Aynı oyun 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ve Devrimci tiyatro sanatçısı Şehit Yekta Herekol'un (Erdoğan Kahraman) 20'nci şehadet yıldönümünde de Qamişlo'da sergilenecek. HESEKÊ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.