Evi yakıldı, eşi katledildi, müebbet hapis verildi

  • Türk devlet güçlerinin 2016'da Van'ın Erciş ilçesinde “içeride teröristler var” iddiasıyla ateşe verdiği evde yanarak can veren Hediye Ataman’ın tutuklu eşi Ahmet Ataman’a müebbet hapis cezası verildi.

Van’ın Erciş ilçesinde 18 Kasım 2016'da “içeride teröristler var” iddiasıyla ateşe verilen evde yanarak can veren Hediye Ataman’ın (43) tutsak eşi Ahmet Ataman, hakkında açılan davanın 9 Nisan 2018'de görülen duruşmasında toplam 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Verilen kararı Erzurum Bölge İstinaf Mahkemesi'ne taşıyan avukatların yaptığı itiraz Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi tarafından reddedildi. Hem Ataman’ın avukatı hem de Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı, bunun üzerine istinafın kararını Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ataman'ın “Devletin birliği ve ülke bütünlüğünün bozmak" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmasına karar verdi. Yeniden yapılan yargılamanın 8. duruşmasaı Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması görüldü.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada Ahmet Ataman tutuklu bulunduğu Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile bağlandı. Savcılık mütalaasına karşı savunma yapan Ataman, evinde yapılan baskında eşini polislerin katlettiğini, evinin ateşe verildiğini ve olayda herhangi bir polisin yaralanmadığını belirterek, dosyada kendisine dair tek bir somut delilin olmadığını söyledi.

Avukatların savunması ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ataman’a “güvenlik görevlilerine karşı kasten öldürmeye teşebbüs ve devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma” suçlamasıyla müebbet hapis cezası verdi.  VAN

Hediye Ataman, 17 yıldır Ahmet Ataman ile evli ve kendi halinde bir ev kadınıydı. Türk devlet güçleri, gece yarısı evlerini kuşatıp taradı, ardından yaktı. Sabah Hediye’nin yanmış bedeni çıkarıldı, Ahmet ise gözaltına alındı. Türk devleti, "bir kadın terörist ölü ele geçirildi" dedi. Gazetemiz, vahşeti 19 Kasım 106'daki sayısında böyle görmüştü. 
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.