Evsizlere sıcak yemek

Toplum/Yaşam Haberleri —

BERLIN EVSIZLER

BERLIN EVSIZLER

  • Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt kurumları Berlin Senatosu ile birlikte kentteki evsizlere yemek dağıttı.

MUHAMMED KAYA

BERLİN

 

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt kurumları Berlin Senatosu ile birlikte kentteki evsizlere yemek dağıttı.

Berlinde’de Freie Kurdische Gemeinde e.V (Nav-Berlin) ve Dest-Dan Kadın Meclisi birçok sosyal sorumluluk projenin içerisinde yer aldı. Özelikle pandeminin yarattığı mağduriyete karşı birçok çalışmaya imza atan Kürt kurumları son olarak kentteki kimsesizlere yemek dağıttı. Nav-Berlin Eşbaşkanı İsmail Parmaksız ile Dest-Dan Kadın Meclisi aktivisti olan Mehtap Erol ile son bir yılda yürüttükleri çalışmalar hakkında konuştuk.

Meclisler halinde örgütlenen Nav-Berlin, Berlin Eyalet Senatosu ve Berlin’deki alt belediyeler ile ortaklaşa birçok projeye imza atmış durumda. Son olarak Berlin Senatosu’yla birlikte çok sayıda evsize yemek dağıtıldı. Nav-Berlin Eşbaşkanı İsmail Parmaksız, "Biz yoksulluktan geliyoruz. Geldiğimiz yerde haksızlığa uğramışız. Bu nedenle kimsesizleri en iyi biz anlarız" diyor.

Belediyeden teşekkür

Korona salgını başladığında ilk iş doktor, hemşire, halkla ilişkiler uzmanına kadar farklı meslek gruplarından kişilerin yer aldığı Korona ile Mücadele Kriz Masası kurmuşlar. 2 bin 200 maske ve hijyen malzemesini ücretsiz dağıtan Kriz Masası, kimsesi olmayanların, yaşlıların ve bakıma muhtaç bireylerin alışverişlerini yapmış, doktorları aracılığıyla sağlık sorunlarına çare bulmaya çalışmış. Dernek yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle Berlin Senatosu ve Neukölln Belediyesi tarafından teşekkür mesajı almış, çalışmaları takdirle karşılanmış.

 

Üyeler sponsorluğunu yaptı

Soğuk havaların bastırmasıyla evsizlerin sorunlarının arttığına dikkat çeken Parmaksız, "Senatoya bağlı Obdachlos (Evsizler) Derneği’ne evsizlere yemek dağıtma teklifi sunduk. Kabul ettiler. Nav-Berlin üyeleri de sponsoru oldu" diye aktardı.

Battaniye, çorba, maske

Berlin, Brandenburg ve Sachsen’daki dernek ve toplum merkezlerinin bir araya geldiği federasyon FED-KURD da bu çalışmalarda yerini alıyor. FED-KURD’un başkanı aynı zamanda Dest-Dan Kadın Meclisi aktivisti olan Mehtap Erol, hem Berlin’de hem de Almanya’nın doğu eyaletlerinde siyasal çalışmaların yanında sosyal çalışmalara da ağırlık verdiklerini belirtiyor. “Korona krizi patlak verdiğinde insanlar daha tedirgin iken biz Korona Kriz Masası kurarak çareler üretmek için kolları sıvadık” diyen Erol ve çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söylüyor. Özellikle kadınlara öncelik verdiklerini söyleyerek "insanların hayatına dokunduk” diyen Erol, şu ana kadar ücretsiz maske, eldiven, yemek dağıttıklarını bundan sonra ise çorba, battaniye ve FFP2 maskeleri dağıtma projelerinin olduğunu bizimle paylaşıyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.