Êzîdî kadınların zaferi 9. yılında

Kadın Haberleri —

Şengal Kadın Birlikleri (Yêkineyên Jinên Şengal-YJŞ)

Şengal Kadın Birlikleri (Yêkineyên Jinên Şengal-YJŞ)

  • Şengal 9 yıl önce bugün DAİŞ çetelerinden temizlendi. Bu zaferin mimarlarından YJŞ, başarının Öcalan’ın fikirleri sayesinde kazanıldığını belirterek, “Êzîdîler, Şengal’in DAİŞ’ten özgürleştirilmesinden önceki Êzîdîler değil. Ne olursa olsun özgür yaşam tercihinden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

DAİŞ çeteleri, 3 Ağustos 2014’te Şengal’e başlattığı soykırım saldırılarında binlerce Êzîdîyi katlederken, binlerce kadın ve çocuğu da kaçırarak köle pazarlarında sattı. Binlerce kişinin akıbeti ise halen bilinmiyor. HPG-YJA Star gerillaları, gönüllü Êzîdî gençleri ve YBŞ-YJŞ’nin desteğiyle 13 Kasım 2015 tarihinde Şengal’i DAİŞ çetelerinden temizlemişti.

Şengal Kadın Birlikleri (Yêkineyên Jinên Şengal-YJŞ), Şengal’in özgürleştirilmesinin 9’uncu yıldönümünde yaptığı açıklamada, topraklarını sonuna kadar koruyacağı mesajını verdi.

Fedai savaşçılar imdada yetişti

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın mücadelesine işaret eden YJŞ, “Önder Apo’nun fikirlerine inanıyoruz ve kurtuluşumuz için uzatılan eli büyük bir sevgiyle kucaklıyoruz” sözleriyle Öcalan’ın perspektiflerinden güç aldıklarını belirtti.

“Êzîdî toplumu ve özellikle Êzîdî kadınları tarih boyunca soykırımlarla karşı karşıya kaldı. Ancak Önder Apo’nun fedai savaşçıları Êzîdîler bir soykırım daha yaşamasınlar diye imdadımıza yetişti ve Êzîdî kültürünü savunma altına aldılar. Fedai savaşçılar ağır bedeller ödeyerek elde ettikleri zaferi bizlere teslim ederek gittiler. Tüm bunlar Önder Apo’nun fikirleri sayesinde oldu. Bu nedenle YJŞ olarak Önder Apo’ya uygulanan tecridi şiddetle kınıyoruz.

 

 

450 şehit

Êzîdîlere yönelik geliştirilen soykırım saldırılarının üzerinden 9 yıl geçti. Buna karşı HPG ve YJA Star gerillalarıyla YPG ve YPJ güçleri büyük bir direniş geliştirdi. Bilindiği kadarıyla bu uğurda 450 şehit verdiler. YJŞ olarak şehitlerin izinde olacağımızı ve hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü bir kez daha yeniliyoruz.

Bilindiği üzere DAİŞ çeteleri 3 Ağustos 2014’te Şengal’e saldırdı. DAİŞ çeteleri egemen devletlerin ordusuydu. Türk devleti, DAİŞ çetelerinin oluşumunda rol oynadı ve bu rolünü bugüne kadar dünyanın gözleri önünde kusursuz bir şekilde sürdürmeye devam etti.  Bugün bizler YJŞ güçlerimizi inşa etmiş bulunuyoruz. YJŞ, ağır bir savaşın ve akan kanın içerisinde inşa edildi. YJŞ olarak öz gücümüze dayanarak köklerimizi savunacağız. Bizler, Önder Apo’nun mimarı olduğu güçlü bir fikir ve felsefenin sonucunda günümüze dek yürüyüşümüzü sürdürebildik.

Êzîdîler eskisi gibi değil

Êzîdî toplumu, 13 Kasım 2015 tarihinde Şengal’in DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinden önceki Êzîdîler değildir. Artık Êzîdî toplumunun YBŞ ve YJŞ isimli öz savunma güçleri var. Êzîdî toplumu, ortak yaşamın tecrübesini aldı ve bunu hayata geçiriyor. Bu nedenle ne olura olsun özgür yaşam tercihinden vazgeçmeyeceğiz.

YJŞ olarak 74’üncü fermanı unutmayacağız. Şengal’in özgürleştirilmesinin 9’uncu yıldönümünü kutluyor ve Şengal’i sonuna kadar savunacağımızı ifade ediyoruz. YJŞ’nin intikamı Önder Apo’nun ve Şengal’in özerkliğinin teminatı olacaktır.” ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.