Ezilenler iki kutba mahkum değil

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan

  • Binlerin katıldığı Qereyazî buluşmasında konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Kürtler başta olmak üzere ezilen, ötekileştirilenlerin iki kutba mahkum olmadığını söyledi.  

 

Buldan, Serhat temaslarının ikinci gününde Erzirom’un (Erzurum) Qereyazî (Karayazı) ilçesinde halk buluşmasına katıldı.  Sabah saatlerinde Kars’tan Qereyazî’ya geçen Buldan, ilçe girişinde karşılandı. Ardından konvoyla ilçe merkezine geçen Buldan, binlerce kişinin toplandığı HDP İlçe binası önüne geldi. Burada halkın slogan ve coşkusuyla karşılanan Buldan, halka seslenerek, “Bu güzel görüntü, bu kararlı duruş, bu cesaret Ankara’ya kapak olsun. Bizi yok sayanlara kapak olsun, ‘mecalleri kalmadı’ diyenlere bu görüntüler yeter” dedi.

Edirne’den Colemêrg’e Agirî’den İstanbul’a kadar her yerde olmaya devam edeceklerini belirten Buldan, "AKP ve küçük ortağı MHP, tam 7 yıldır acımasızca HDP’ye saldırıyor, çünkü savaştan, karanlıktan, talandan, yolsuzluktan, hırsızlıktan besleniyorlar. HDP her yerde onların haksızlığını ve hukuksuzluğunu yüzlerine vuran tek parti. Bunun için cezaevleri HDP’lilerle dolu, bunun için bütün belediyelerimize kayyum atadılar. Bunun için HDP’ye kapatma davası açtılar. Bunun için Kobanê kumpas davası yürütüyorlar, bunun için vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırmayı hiçbir zaman gündemlerinden düşürmüyorlar. Rejiminin önünde tek engel HDP’dir. Onlara biat etmeyeceğiz, önlerinde asla diz çökmeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Cumhur ve Millet ittifaklarının başta Kürt sorunu olmak üzere bu ülkenin sorunlarını asla çözecek yerden bakmadıklarını kaydeden Buldan, şöyle devam etti: "Dolayısıyla Kürtler, ezilenler, ötekileştirilenler, kutuplaştırılanlar, yok sayılanlar bu her iki kutba ne mahkum ne de mecburdur. Bizim 3. Yolumuz var. Emek ve Özgürlük İttifakı var. Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’nin yarınlarına, Kürt sorununun çözümüne, Alevi toplumunun eşit yurttaşlık hakkına, kadınların katledilmediği bir Türkiye’ye, gençlerin geleceğine güvenle bakacağı yarınlara çözüm olacak tek olan tek ittifak, Emek ve Özgürlük İttifakı'dır. Çözüm gücü biziz. Çözüm gücü HDP’dir. Şu an anketler bizi yüzde 15’in üzerinde gösteriyor ama biz rehavete kapılmıyoruz, gece gündüz çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz."   ERZURUM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.