FARC 'terör listesi’nden çıkarıldı

Dünya Haberleri —

FARC

FARC

  • ABD yönetimi, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’ni (FARC) 'terör örgütü listesi’nden çıkardı. ABD, FARC’ı listeye 1977 yılında dahil etmişti.

 

FARC, ABD’nin 'terör örgütleri listesi’nden çıkarıldı.

ABD yönetimi, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’ni (FARC) 'terör örgütü listesi’nden çıkardı. ABD, FARC’ı listeye 1977 yılında dahil etmişti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Kolombiya hükümetiyle 2016 yılında yapılan barış anlaşmasının ardından, FARC resmi olarak feshedildi ve silahsızlandırıldı. Artık terör veya terör faaliyetleriyle uğraşan birleşik bir örgüt olarak yoklar” dedi. Blinken kararın FARC’ın eski sorumluları hakkında yürütülen veya öngörülen soruşturmalarda değişiklik yapmayacağını da ekledi.

Yüzlerce eski gerilla katledildi

Blinken’ın 30 Kasım’da açıkladığı bu karar, FARC ile Kolombiya hükümeti tarafından imzalanan barış anlaşmasının beşinci yıldönümünde geldi. 2016 yılındaki barış anlaşması sonrası FARC silah bırakmıştı. Ancak FARC gerillaları ile sivil toplum liderlerine yönelik saldırılar durmadı. Birleşmiş Milletler’e göre; insan hakları savunucuları, yerli halklar, toplumsal ve grup liderleriyle eski FARC gerillalarına yönelik saldırılarda ciddi artış yaşanıyor. 2016’dan bu yana yüzlerce eski gerilla katledildi.

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.