Fazıl yoldaşa layık olacağız

Yurt Dışı Haberleri —

Duisburg'da şehit Fazıl Botan (Ahmet Şeker) anıldı

Duisburg'da şehit Fazıl Botan (Ahmet Şeker) anıldı

  • Kürtler ve dostları şehit Fazıl Botan’ı Avrupa’nın birçok kentinde toplantı ve etkinlikler ile anıyor. Özgürlüğe adadığı ömründen kesitlerin sunulduğu etkinliklerde şehitlere bağlılık ve mücadeleyi yükseltme sözü verildi. 

Almanya’nın Duisburg kentinde Kürtleri ve dostlarını bir araya getiren Kahramanlık Haftası etkinliklerinde şehit Fazıl Botan’ın örnek kişiliği ile Özgürlük mücadelesine kattıklarına vurgu yapıldı. Komutan Fazıl Botan için düzenlenen anmada, “Fazıl yoldaşa layık olmak adına yok edilmek istenen kimliğimize sahip çıkmak ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacak mücadelemizi büyütmek esas görevimizdir” denildi. 
Duisburg’da şehrinde yaşayan Kurdistanlılar ve dostlarının katılımı ile 1988 yılında Özgürlük Hareketine katılan HPG Komuta Konseyi Üyesi, aynı zamanda DAİŞ’e karşı savaşta ön cephede savaşın seyrini değiştiren ve 2015 yılında talihsiz bir şekilde yaralanıp tedavi için geldiği Avrupa’da 15 Haziran 2022 tarihinde şehit düşen Fazıl Botan şahsında Kurdistan Özgürlük şehitleri anıldı.

Emek sahibi bir sosyalist öncüydü
Şehit Fazıl Botan’ın anıldığı Kahramanlık Haftası etkinliği Özgürlük Mücadelesi’nde şehit düşenler için saygı duruşu ile başladı. Duisburg kentinden çok sayıda kişinin katıldığı anmada Halk Savunma Merkezi Karargahı Komutanı Murat Karayılan’ın Komutan Fazıl Botan’a ilişkin yaptığı konuşma izlendi.
Ardından söz alan  KNK üyesi Nilüfer Koç konuşmasına Şehit Fazıl Botan şahsında Kahramanlık Haftası Şehitleri’ni anarak başladı. Fazıl Botan’ın, inandığı değerleri duruşunda yaşamsallaştırdığını belirten Koç, “Kürt Kadın Hareketi olarak nasıl bir erkek ile yürüyebiliyor, doğru yoldaşlık yapabiliyoruz diye tartışıyoruz. İşte bu doğru yoldaşlardan birisi Heval Fazıl Botan’dı. Demokratik ve sosyalist olmayı kendisinde somutlaştırandı. Büyük bir komutandı ve dört parça Kurdistan’da emek verdi, öncülük yaptı” dedi.
Koç, “Fazıl yoldaşa ve yüce şehitlerimize layık olmak adına yok edilmek istenen kimliğimize sahip çıkmak ve Önder Apo üzerinde uygulanan tecridi parçalayıp Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacak mücadelemizi büyütmek esas görevimizdir” dedi.

Kadın yoldaşları onu anlattı
Ardından Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına söz alan Zeynep Zelal Bafê, “Kadınla doğru yoldaşlığı başarabilmiş büyük Komutan Şehit Fazıl Botan şahsında Kürdistan Özgürlük Şehitlerimize mücadelelerini büyüteceğimizin sözünü veriyoruz” dedi. 34 yıllık mücadele yaşamında Şehit Fazıl Botan’ın beraber kaldığı bütün mücadele arkadaşlarında büyük etkisi olduğunu belirten Bafê, Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin yaratılan kazanımlar üzerinde Heval Fazıl’ın soluksuz mücadelesinin büyük belirleyiciliği, öncülüğü ve emeği olduğunu belirtti.
Şehit Fazıl Botan’ın 34 yıllık mücadele yaşamına dair hazırlanan sinevizyonun izlenmesi ardından, “Şehîd Namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde etkinlik anıldı. HABER MERKEZİ

 

*****

Şehit Fazıl Viyana’da anıldı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da HPG Komuta Konseyi Üyesi Komutan Fazıl Botan (Ahmet Şeker) için yapılan anmaya Kurdistanlılar, kurum temsilcileri ve devrimci arkadaşları katıldı. 
FEY-KOM tarafından düzenlenen şehit anması Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapıldı. 
Etkinlikte konuşan TJK-E Üyesi Agirî Kobanê, “Dağda yaşamak kolay değil, dağda yaşayıp direnmek kolay değil. Kurdistan Özgürlük Mücadelesi için düşmanla olduğu kadar hem tabiat ile hem de yokluk ile de mücadele etmek gerekir. O dağlarda mücadele etmek ve bir başarı kazanmak için yaratıcı olmak zorunludur. Yalnızca yaşamak bile büyük bir emek ve çaba gerektirir. 34 yılını veren şehit Fazıl Botan, direnişi ve mücadelesi ile tanınan bir yoldaşımızdı. Biz de şehit Fazıl Botan’ın ruhu ile Önderliği özgürleştireceğiz” dedi. 
Anma, “Şehîd namirin” sloganı eşliğinde sona erdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.