FC Amed yeni sezona hazır

Toplum/Yaşam Haberleri —

Recep Çanak - Fikret Akbulut

Recep Çanak - Fikret Akbulut

  • Berlin Futbol Federasyonu’na bağlı Bezirksliga’da yer alan 2022 sezonunda 8. sırada tamamlayan FC Amed yeni sportif direktörü Recep Çanak ve yeni antrenör Fikret Akbulut ile konuştuk.

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

 

Berlin Bezirksliga’da oynayan FC Amed, yeni sezon hazırlıklarını tamamlayarak lige hazır. FC Amed sportif direktörü Recep Çanak, “Kulüp olarak her zaman gelişimi, değişimi hedefliyoruz. İlk defa çocuklara yönelik çalışmalar başlattık” dedi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 2012’de kuruluşunu tamamlayan FC Amed, ağırlıkta Kürtlerin olduğu futbol kulübünde farklı etnik kökenli insanları da görmek mümkün. Afrikalı, Asyalı, Latin Amerikalı birçok farklı ülkeden oyuncular var. Deyim yerindeyse enternasyonal bir kulüp diyebiliriz. Kreislig’den başlayan FC Amed şu an Bezirksliga’da top koşturmaya devam ediyor.

Berlin Futbol Federasyonu’na bağlı Bezirksliga’da yer alan 2022 sezonunda 8. sırada tamamlayan FC Amed yeni sportif direktörü Recep Çanak ve yeni antrenör Fikret Akbulut ile konuştuk.

Amedli Recep Çanak (33), futbola ilgisinin çocukluk yıllarından geldiğini belirterek “Yaşım ilerledikçe profesyonel bir şekilde futbol oynamaya başladım. Siirt, Batman Petrol, Diyarbakır Yolspor ve Eskişehirspor’da oynadığım süre içerisinde yaşadığım diz sakatlığından kaynaklı profesyonel futbolu bırakmak zorunda kaldım. Berlin’de FC Amed ile 2017’de tanışmam ile birlikte antrenmanlara katıldım. Kısa bir süre sonra FC Amed’in ikinci takımına antrenörlük yapmaya başladım. FC Amed’te yeri geldi oyuncu, yeri geldi antrenör, yeri geldi malzemeci oldum. Açıkçası elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım” diye anlattı.

 

 

Yeni sezon, yeni yönetim, yeni oyuncu

“Yaklaşık bir ay önce yeni yönetim seçildi. Deneyimli yöneticiler ve antrenörlerle devam edeceğiz” diyen Çanak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sportif direktör olarak başladığım kulübe oyuncusuz ve sponsorsuz olarak geldik. Bunun nedeni ise bir önceki yönetim tüm oyuncuları başka kulübe götürmüş olmasıydı. Yani bir enkazı devraldık. İlk olarak antrenör arayışına girerek oyuncu bulmaya başladık. Sponsor sorunu yaşadık. Bu sorunları çözmenin akabinde şu an birinci, ikinci ve üçüncü takımımız yeni sezon hazırlıklarına başlayarak antrenmanlara başladı.”

Çocukların kendini bulduğu yer

FC Amed’in kuruluşundan bu yana ilk defa bu sezon çocuklara yönelik çalışmalarının olduğunu söyleyen Çanak, “Çocuk futbol antrenörleri, çocukların resmi liglere katılmaları için girişimimiz oldu. Kurdistan’dan sürgün olan ailelerin, sürgün çocukların kendi kültürlerini, kendi kimliklerini, yaşayabileceği bir kulüp olmayı hedefliyoruz” vurgusu yaptı.

 

 

Gelişimi, değişimi hedefliyoruz

Bir ay sonra liglerin başlayacağını söyleyen Çanak, “Bezirksliga’da olan takımımız zorlu ve hızlı bir ligde. Bu yüzden çok çalışmamız gerekiyor. Bunun için haftada iki gün antreman ve hafta sonları da hazırlık maçları yapıyoruz. Kulüp olarak her zaman gelişimi, değişimi hedefliyoruz” diyerek oyuncu arayışlarının devam ettiğini söyledi.

Çanak, spor yoluyla gençleri topluma kazandırmanın önemine vurgu yaparak, “Kurdistan’da ciddi bir göç yaşanıyor ve büyük çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Kürt gençleri olarak sporla bir araya gelerek örgütleniyoruz. Hedefimiz bir akademiye dönüşerek farklı spor branşlarında başarı elde etmek. Özelikle çocuklara eğitim vermek ve geleceğin yıldızlarını yetiştirmek” dedi.

Birçok kimlikten futbolcu var

Futbol antrenörü Mardinli Fikret Akbulut’da (32) çocukluk yaşlarından itibaren futbol ile ilgileniyor. Birçok futbol kulübünde yer aldığını söyleyen Akbulut,  “FC Amed’in teknik direktörlüğü görevini üstleniyorum. FC Amed bizim için mücadeleyi ifade ediyor. Kürt takımı olarak görülsek bile birçok ırktan, kesimden sürgün olmuş veya sürgünde yaşamak zorunda kalan oyuncularımız var. Yeni sezona yeni oyuncular ile başlama hazırlığı içerisindeyiz umutluyuz ve başaracağız. FC Amed bizim için tutku, heyecan olduğu kadar başarıyı da amaçlayan bir mücadele sahası” diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.