Firdevs Babat’ın duruşma tarihi belli oldu

Kadın Haberleri —

Bi sîleha kê Firdevs kuştin?

Bi sîleha kê Firdevs kuştin?

  • Ahmet Babat tarafından katledilen Firdevs Babat davasının ilk duruşma tarihi belli oldu.

Şirnex’in (Şırnak) Qileban (Uludere) ilçesinde 18 Ağustos’ta Ahmet Babat tarafından katledilen 17 yaşındaki Firdevs Babat davasının ilk duruşma tarihi belli oldu.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede fail Ahmet Babat “çocuğu kasten öldürme” suçundan yargılanacak. Hazırlanan iddianamede sanık ifadeleri, olay yeri inceleme raporları, kriminal ve otopsi raporlarına da yer verildi.

Cinsel saldırıya uğramış

Ahmet Babat’ın soruşturma dosyasında yer alan ifadesinde olay günü Firdevs Babat ile evlerinde buluştuklarını, burada tartıştıktan sonra Hezil Çayı’na gittiklerini söyledi. Daha sonra Firdevs Babat’a “Su getireceğim” diyerek gittiği evde korucu olan ağabeyi Ramazan Babat’ın silahını alan Ahmet Babat’ın döndüğünde uzak mesafeden ateşli silahla Firdevs Babat’ı katlettiği yer alıyor. Ahmet Babat’ın verdiği ifadesinde cinsel saldırı iddialarını da doğruladığı görülüyor.

İşkence görmüş

Hezil Çayı’nda cenazesi bulunan Firdevs Babat’ın otopsi raporunda gördüğü işkenceye yer verilirken, vücudunda birden çok mermi girişi de saptandı. Atıldığı suda çarpmanın etkisiyle vücudunda derin yaralar oluşan Firdevs Babat’ın olay yeri inceleme raporlarından alınan kıl ve kan örneklerinin de fail Ahmet Babat’ın DNA örneğiyle uyuştuğu tespit edildi.

Silah Ramazan Babat’a ait

İddianamede yer alan kriminal raporda ateş edilen silahın korucu abi Ramazan Babat’a ait olduğu kesinleşti.  İddianamede failin “Çocuğu kasten öldürme” suçundan cezalandırılması talep edilirken, açılan davanın ilk duruşması 25 Ocak 2023 tarihinde Şırnak 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.