Firdevs’in katledilmesinde üçüncü şahıs DNA’sı

Kadın Haberleri —

Bi sîleha kê Firdevs kuştin?

Bi sîleha kê Firdevs kuştin?

  • Firdevs Babat'ın katledildiği sırada failin yanında üçüncü bir kişinin daha olduğu yapılan DNA testinde tespit edildi.

Şirnex’in (Şırnak) Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Sêgirkê (Şenoba) beldesinde 18 Ağustos’ta Ahmed Babat tarafından katledildikten sonra cansız bedeni Hezil Çayı’nda bulunan 17 yaşındaki Firdevs Babat’a ilişkin soruşturma sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Adli tıp raporunu kamuoyuna yansıtan Mezopotamya Ajansı, Firdevs Babat’ın vücudunda kurşun yaraları dışında işkence izlerine rastlandığını bildirdi. Ajans bugün de hazırlanan fezlekenin haberini yayınladı. Olaya ilişkin hazırlanan fezlekede elde edilen veriler ve olay yeri araştırmasında üçüncü bir kişinin DNA’sına ulaşıldı. Üç sayfa olarak hazırlanan fezlekede, Ahmet Babat’ın ifadesi, olay yeri inceleme raporu, fotoğraflar, otopsi, kriminal, svap ve DNA raporlarının yanı sıra BTK kayıtları ile siber inceleme raporu da yer aldı. 

Üçüncü şahsa ait DNA bulundu

Korucu Ramazan Babat’ın silahı ile katledildiği kesinleşen Firdevs Babat’a ilişkin hazırlanan fezlekede fail Ahmet Babat’tan alınan tırnak numunelerinden erkek genotipine sahip bir bireye ait DNA profilinin elde edildiği kaydedilerek şunlar belirtildi: “Olay yeri inceleme çalışmaları sırasında toprak zemin üzerinde bulunan kan lekeleri üzerinden alınan 2 adet biyolojik svap numunesi, yine aynı bölgeden alınan kıl numuneleri, şüpheli Ahmet Babat'ın sağ ve sol ellerinden alınan tırnak numuneleri ve maktul Firdevs Babat'tan ölü muayene sırasında alınan kan örneği üzerinde Van Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği'nce yapılan inceleme neticesinde düzenlenen 1 Eylül tarihli uzmanlık raporuna göre; 2 adet biyolojik svap numunesi üzerinde kan bulunduğunun, 2 adet biyolojik svap numunesi ile kıl numunelerinden kadın genotipine sahip bir bireye ait DNA profili elde edildiğinin, bu DNA profilinin ise maktul Firdevs Babat'tan ölü muayene sırasında alınan kan örneğinden elde edilen DNA ile uyumlu olduğunun, şüpheli Ahmet Babat'ın sağ ve sol ellerinden alınan tırnak numunelerinden erkek genotipine sahip bir bireye ait DNA profili elde edildiğinin, bu DNA profilinin ise maktul Firdevs Babat'tan ölü muayene sırasında alınan kan örneğinden elde edilen DNA ile farklı olduğunun tespit edildi.” ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.