Fotoğraflarla teselli

Meryem Ataman

Meryem Ataman

  • Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen 37 yaşındaki tutsak Hikmet Ataman’ın annesi, dört albüme sığdırdığı fotoğraflarla teselli bulduğunu söyledi.  

 

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden olan Ataman, 2005’te “Örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklanarak 9 yıl hapis cezası verildi. Diyarbakır, Şırnak, Giresun ve Trabzon cezaevlerinde kalan Ataman, cezasının bitmesiyle tahliye oldu. Daha sonra siyasi çalışmalarda aktif olarak yer alan Ataman, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Beytüşşebap İlçe Eşbaşkanlığı görevini üstlendi. 2016’da bir gece evi basılarak, işkenceyle gözaltına alınan Ataman’a, bu kez “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozma” ve “Örgüt üyesi” iddialarıyla iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile birlikte 20 yıl hapis cezası verildi. 37 yıllık ömrünün hemen hemen yarısını cezaevinde geçiren Ataman, şu an Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor. Tek kişilik hücrede tutulan Ataman’ın ailesi, üç yıldır görüşe gidemiyor. 

Oğlunun çocukluğundan beri çektirdiği fotoğrafları albümleştiren 65 yaşındaki anne Meryem Ataman, böylece duyduğu özlem ve hasreti bir nebze de olsa gidermeye çalışıyor. Ataman, oğlunun olduğu 500 fotoğrafı için dört ayrı albüm düzenlemiş. Ataman, şunları söyledi: “İlkokula başladığı süreçten bu zamana kadar çektirdiği bütün fotoğraflarını sakladım. Fotoğrafları da çoğunlukla cezaevi fotoğrafları. Günde üç defa bu fotoğraflara bakıyorum. Bu bana iyi geliyor ve kendimi iyi hissediyorum. Her fotoğrafının hikayesini biliyorum. Bu cezanın bozulacağına dair umudu içimde hep taşıyorum ama ömrüm onu görmeye yeter mi, bilmiyorum.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.