Fransa Serhat’ı sınır dışı etmek istiyor

Yurt Dışı Haberleri —

Serhat Gültekin

Serhat Gültekin

  • Fransa devleti, Türkiye’de politik çalışmalarından dolayı 15 yıl hapis cezası alan Serhat Gültekin’i Türk devletine teslim etmek istiyor. Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), 27 yaşındaki Serhat Gültekin’in gönderilmemesi için imza kampanyası başlattı. 

Serhat Gültekin geçen yıl Fransa'dan koruma talep etmiş fakat sığınma başvurusu ilk başta reddedilmişti. Ancak Val de Marne valiliğine yeni bir başvuruda bulunmuş ve valilik 27 Kasım 2023 tarihinde kendisine bir sığınmacı belgesi vermişti. Sonrasında ise Gültekin'in oturma izni için başvuruda bulunmadığı gerekçesiyle Val de Marne Valiliği tarafından 27 Aralık 2023 tarihinde Fransız topraklarını terk etmesi istendi. İnternet üzerinden imza kampanyasını başlatan Fransa Demokratik Kürt Konseyi'nin (CDK-F), bu kararın, iltica ve göç yasasında belirtilen sığınma hakkının temel ilkelerine aykırı olduğunu belirterek, “Özellikle, bir sığınmacının, işkence ve insanlık dışı veya aşağılayıcı muameleyi yasaklayan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) 3. maddesine aykırı muamele görme riskinin bulunduğu bir ülkeye sınır dışı edilmesini yasaklayan geri göndermeme ilkesi göz ardı edilmektedir” dedi.

Gültekin’in sağlık sorunlarına da dikkat çeken CDK-F, “Gültekin nadir bir genetik hastalık olan Marfan sendromu nedeniyle sürekli tıbbi bakıma muhtaç. Bunun dışında ise iki kez pnömotoraks geçirmiş ve ciddi mide sorunları yaşamaktadır” açıklamasında bulundu. Gültekin’in Fransa'dan çıkarılması sadece sağlığı açısından risk teşkil etmekle kalmayacak, aynı zamanda Avrupa Birliği'nin sağlık ve yaşam hakkını güvence altına alan Temel Haklar Şartı'nı da ihlal edeceğinin altını çizen CDK-F, Gültekin hakkında alınan sınır dışı kararının kaldırılmasını talep etti. HABER MERKEZİ

Siz de aşağıdaki linkten Serhat Gültekin’in sınır dışı kararının durdurulması için başlatılan imza kampanyasına katılabilirsiniz:

https://www.change.org/p/le-militant-kurde-serhat-g%C3%BCltekin-ne-doit-pas-%C3%AAtre-expuls%C3%A9-vers-la-turquie?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_medium=whatsapp&utm_content=washarecopy_37896065_fr-FR%3A4&recruited_by_id=ca960360-cf7b-11ee-9100-5bd2c4633aa0

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.