Gemlik Yürüyüşü iptal edildi

Gemlik Yürüyüşü açıklama

Gemlik Yürüyüşü açıklama

  • HDK, TJA, DBP, HDP ve BMG Mereş ve Dîlok merkezli yaşanan depremden kaynaklı Kriz Koordinasyonu kurduklarını belirterek dayanışma çağrısı yaptı.

HDK, TJA, DBP, HDP ve BMG Mereş ve Dîlok merkezli yaşanan depremden kaynaklı Kriz Koordinasyonu kurduklarını belirterek dayanışma çağrısı yaptı.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin sonlandırılması amacıyla Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinên Azad (TJA),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde bugün başlatılması planlanan Gemlik yürüyüşü, yaşanan deprem nedeniyle ertelendi. HDK, HDP, TJA, DBP ve Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) Gemlik yürüyüşünün deprem nedeniyle ertelenmesine dair eş başkanların ve eş sözcülerin katılımıyla HDP İstanbul İl binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. HDP İstanbul Eşbaşkanı İlknur Birol, yürüyüşün ertelendiğini belirterek, depremden etkilenen halklarla dayanışmayı büyüteceklerini ifade etti.

HDP Gever ilçe binası önünde yapılan açıklamaya da DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, bölge milletvekilleri ile partililer katıldı. Aydeniz, "Tecride karşı yürüyüş yapacaktık ama depremden kaynaklı erteledik. Heyetlerimizi oluşturarak her birimiz depremin yaşandığı illere gideceğiz” diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.