Gençler, KDP/TC'ye karşı alanlardaydı

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürdistanlı gençler, Türk işgal saldırıları ve KDP ortaklığına karşı Fransa'nın başkenti Paris, Marsilya, Draguignan ve Almanya’nın Stuttgart kentinde alanlara çıktı.

 

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Têkoşer (TEKO-JIN) öncülüğünde alanlara çıkan gençler, Türk devletinin soykırım politikalarına ve KDP’nin işbirlikçi tutumuna düzenledikleri eylemlerle tepki gösterdi. 

Paris’in Drancy banliyösünde TCŞ ve TEKO-JIN öncülüğünde tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, üzerinde “DAİŞ=Erdoğan” ve “İntikam” pankartları ile birlikte Bobigny istasyonuna doğru yürüyüşe geçti. 

Meşaleli yürüyüş esnasında sık sık “Öcalan’a özgürlük”, “Katil-diktatör Erdoğan”, “Bimre Xiyanet” sloganları atıldı. Eylemin içeriğine dair Fransızca bildirilerin de dağıtıldığı eylemde TCŞ adına basın açıklaması okundu. Açıklamada, Avrupa’da yaşayan Kürt gençliğine halkı savunma çağrısı yapıldı.

MARSİLYA

KDP’nin gerilla güçlerine pusu kurması sonucu şehit düşen 7 gerilla için Marsilya’da bir protesto mitingi düzenlendi. Canabiere meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları KDP’ye ihanet çizgisinden derhal vazgeçme çağrısı yaptı.

“Bu ihanete karşı sesiz kalmayacağız”, “Kürtler katlediliyor, Avrupa sessiz kalma” pankartlarının yanı sıra Öcalan posterleri, PKK, TCŞ ve TJK-E flamaları taşındı. Miting boyunca çok sayıda bildiri dağıtıldı.

DRAGUIGNAN

Türk devletinin yanında saf tutan KDP’nin, gerilla güçlerine yönelik saldırıları kentte protesto edildi. Parc Charbon Meydanı’nda toplanan halk valiliğe doğru yürüdü. Sık sık direniş ve özgürlük sloganlarının atıldığı eylemde, soykırım saldırılarında katledilen çocukların fotoğrafları, Öcalan posterleri, PKK ve YPG bayrakları taşındı.

STUTTGART

TCŞ ve TEKO-JIN çağrısı ile düzenlenen eylemde Öcalan’a özgürlük istendi, Mexmûr ve Şengal’e yönelik saldırılar kınandı.

Stuttgart HBF önünde başlayan yürüyüş kent merkezinde sona erdi. Eylemde “Öcalan’a Özgürlük-Werin Cenga Azadiyê” yazılı pankart taşındı, sık sık sloganlar atıldı.

DORTMUND

Dortmund’da yaşayan Kürdistanlılar, faşist Türk devletinin özel savaş planı kapsamında yürüttüğü doğa katliamına karşı alanlara çıktı. Dortmund DTKM adına yapılan konuşmada, Kürdistan’da özel savaş konseptinin Kürt halkına yaşam alanı tanımayacak şekilde planlandığı dile getirildi. Faşist AKP-MHP rejiminin yıllardır yürüttüğü bu plana karşı direnen Kürt halkının şimdi de doğasının hedeflendiği belirtilen açıklamada, sessiz kalmama çağrısı yapıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.