Gençler eylemlerin öncüsüydü

Yurt Dışı Haberleri —

Cenevre'de BM ofisi önünde oturma eylemi

Cenevre'de BM ofisi önünde oturma eylemi

  • Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların tecride ve işgale karşı protestoları devam ediyor. Eylemlerin öncülüğünü yapan gençler, direnişi büyütme kararlılığını beyan etti.

 

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit Avrupa kentlerinde bu hafta da protesto edildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de TCŞ ve TekoJIN aktivisti gençlerin,  tecrite ve işgala karşı düzenledikleri eylem 3. haftasında devam etti. Nettelbeckplatz'da süren eyleme Nav Berlin üyeleri, DestDan kadın meclisi, PYD üyeleri de katıldı.

Eylemde Öcalan'ın Almanca kitapları sergilendi ve  ‘Demokratik Ulus’ broşüründen paragraflar okundu.

Kürdistanlı gençler, Fransa'nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösünde ise bir yürüyüş gerçekleştirdi.Tren istasyonu önünde bir araya gelen eylemciler, birçok dilde “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart ve Öcalan posterleri, PKK, KCK ve TCŞ bayrakları taşıyarak yürüyüşe geçti ve Öcalan’ın özgürlüğüne ilişkin sloganlar attı.

Paris’in Grigny banliyösünde de tecrit protesto edildi. Gençler taşıdıkları pankart ve dağıttıkları bildirilerle tecrite ve Türk devletinin soykırımcı işgal saldırılarına dikkat çekti.

Mantes la Jolie'de de aynı amaçla bir eylem düzenlendi, Fransızca, “Zap, Metîna, Avaşîn direnişini selamlıyoruz” ve “Öcalan’ın özgürlüğü, özgürlüğümüzdür” yazılı pankartlar taşındı. Yapılan açıklamada seferberlik hamlesi temelinde direnişi büyütme çağrısı yapıldı.

Fransa’nın Marsilya kentinde Belle de Mai’de bir araya gelen gençler düzenledikleri yürüyüşte PKK’nin 3 yöneticisinin fotoğrafının bulunduğu pankartı taşıdı. Yürüyüşte sık sık “Bijî PKK”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

İsviçre’nin Zürih kentinde ise gençler Helvetiaplatz’da bir araya gelerek Stadholfen meydanına doğru yürüyüşe geçti. Gençler adına yapılan açıklamada Öcalan’ın özgürlüğünün Kürdistan’ın özgürlüğü olduğu belirtilirken, tecridin işgal ve soykırım saldırılarının bir parçası olduğu ifade edildi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Sêvê Kadın Meclisi öncülüğünde Kultorvet Meydanı’nda Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle kurulan çadırda Birleşmiş Milletler’e (BM) gönderilmek üzere imza toplandı. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.