Gençlerden Paris'te uzun yürüyüş

Yurt Dışı Haberleri —

Gençlerden Paris'te uzun yürüyüş eylemi

Gençlerden Paris'te uzun yürüyüş eylemi

  • TCŞ ve TEKO-JIN, uluslararası komployu 22’inci yıldönümünde protesto etmek amacıyla bugün Fransa’nın başkenti Paris’te uzun yürüyüş eylemi başlattı.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komployu 22’inci yıldönümünde protesto etmek amacıyla Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TEKO-JIN) Fransa’nın başkenti Paris’te uzun yürüyüş eylemi başlattı.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında başlatılan uzun yürüyüş, TCŞ ve TEKO-JIN aktivisti gençlerin öncülüğünde, enternasyonalist ve Kürdistanlıların yoğun katılımı ile coşkulu bir şekilde başladı.

Öğle saatlerinde Paris’in Grigny bölgesindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin önünde eylemcilerin toplanması ile başlayan eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bayrakları taşındı.

Fransızca, “Abdullah Öcalan’a özgürlük” ve büyük bir Tevgera Ciwanên Şoreşger bayrağı taşındı.

Eylemciler, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Komutan Egit yaşıyor PKK savaşıyor” sloganlarını atarken, eylemin birinci gününde yaklaşık 10 kilometre yol alınması bekleniyor.

PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.