Gergerlioğlu bir kez daha kaçırıldı

.

.

  • Evinde yapılan baskında darp edilerek gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, tedavisi yarıda kesilerek Sincan Cezaevi’ne konuldu. HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Gergerlioğlu’nun yoğun bakımdan çıkarılıp, kendilerinden kaçırılırcasına bilgi verilmeden cezaevine götürüldüğünü söyledi.

Gözaltında göğüs ağrısıyla hastaneye kaldırılan ve anjiyo olan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ederken kimseye haber verilmeden cezaevine götürüldü.

Sabah saatlerinde HDP Milletvekilleri Mahmut Toğrul, Ayşe Acar Başaran, Oya Ersoy , Erol Katırcıoğlu, Fatma Kurtulan, Mehmet Tiryaki ve HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Ümit Dede hastanede Gergerlioğlu’nu tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi’nde ziyarete gitti.

HDP'liler Gergerlioğlu ile görüştürülmedi

Ancak HDP heyeti ve Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, Ömer Faruk Gergerlioğlu ile görüştürülmedi.

Bianet’e bilgi veren HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul,  Gergerlioğlu’nun yoğun bakımdan çıkarılıp, kendilerinden kaçırılırcasına bilgi verilmeden cezaevine götürüldüğünü söyledi.

Toğrul, hastaneye ziyarete gittiklerinde güvenlik görevlilerinin dışında başka kimseyle görüştürülmediklerini belirtti ve ekledi: “Haftasonu bahanesiyle doktorlar ve hastane yetkilileriyle görüştürülmedik. Tüm çabalarımız rağmen güvenlik görevlilerinin ötesine geçemedik. Biz hastanenin önünde beklerken kapıda asker bekliyordu. Fakat daha sonra birden ekipler ayrıldı. Biz beklerken başka bir kapıdan gizlice çıkarılıp götürüldü.”

'Öldürmek kastıyla cezaevine zorla götürüldü'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüklerini söyleyen Toğrul, “Sağlık Bakan, vekilimizin epikriz raporunu incelediğini ve, durumunun iyi olduğunu ifade etti. Fakat her ne olursa olsun bu tutum kabul edilecek bir şey değil. Bir milletvekili ölümle yüz yüze bırakılıyor. Öldürmek kastıyla cezaevine zorla götürülüyor. Nerede olduğuna dair tek kelime bir partimize iletilmiyor.

Bütün bunlar beş yıldır HDP'ye yönelik saldırıları politikalarının sonucu. Zulmün her türlüsü yaşatılıyor. Zulmün sıradanlaştığını göstermek istiyorlar. Kimsenin kendisini yetkili görmediği bir düzen yarattılar. Zulmün tarihini yazıyorlar biz de direnişin tarihini yazıyoruz. Bu yapılanlara boyun eğmeyeceğiz" dedi.

ANKARA 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.