Gerilla 8 aydır geçit vermiyor

Gerilla

Gerilla

  • Gerillanın ilk andan itibaren gösterdiği direniş ve eylemlerle yanıtı, Türk ordusunun planlarını bozdu ve savaş, 8 aydır devam ediyor.
  • Türk ordusu, bu 8 ayda yaklaşık 9 bin 500 kez savaş uçakları ve helikopterleriyle saldırdı, her gün topçu saldırılarını sürdürdü.
  • Bunlarla da yetinmeyerek savaş tünelleri ve mevzilerini 3 bin 152 kez uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar ve kimyasal silahlarla bombaladı.
  • Gerilla ise tünel ve hareketli tim ağırlıklı ama tüm taktiklerin ustalıkla kullanıldığı 2 bin 852 eylem düzenledi; 3 binden fazla Türk askerini savaş dışı bıraktı.

Türk ordusunun, 14 Nisan gecesi başlattığı Avaşîn, Zap ve Metîna merkezli kapsamlı saldırıyla kısa sürede Kandîl'e ulaşma hedefi, gerilla direnişini aşamıyor.

Türk ordusunun bütün teknik imkanlarını seferber ederek on binlerce asker, kontra ve çetenin katılımıyla geçekleştirdiği yüzlerce işgal saldırısı, gerilla tarafından boşa çıkarıldı, girebildiği yerlerde de sayısız gerilla eylemi gerçekleştirildi.  Bakur’dan Başûr’a Kurdistan’ın ker karış toprağında kesintisiz bir şekilde direnişlerini devam ettiren gerilla, şehitlerin mücadele geleneğini direniş harcına dönüştürdü. Bu 8 aydaki emsalsiz mücadelede 199 gerilla, son nefeslerine kadar fedaice savaşarak şehadete ulaştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaşın 14 Nisan-14 Aralık tarihleri arasındaki 8 aylık bilançosunu açıkladı. AKP-MHP rejiminin, kirli planlarının önünde temel engel olarak gördüğü Kurdistan Özgürlük Hareketi’ni tasfiye etmeyi temel nihai hedef olarak belirlediğini belirten BİM, şunları kaydetti: "NATO’nun verdiği sınırsız teknik destek ve iş birlikçi çevreleri yedeğine alarak kısa sürede kirli amaçlarına ulaşmayı hedefleyen sömürgeci Türk ordusu, Kurdistan’ın her karış taşını ve toprağını direniş alanına dönüştürerek fedaice savaşan ve zafere odaklanmış Apocu militanlar karşısında bir kez daha başarısız oldu. En zor koşullara ve kıt imkanlara rağmen yılmaz bir iradeyle savaşan, hareketli timlerle her fırsatı eyleme çevirerek işgalcilere ağır darbeler vuran Kurdistan Özgürlük Gerillası bir kez daha halkımızın onurlu geleceğinin savunucu gücü olduğunu ve yenilmezliğini bütün dünyaya gösterdi."

Savaş suçunu pervasızca işliyor

Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarında gerilla direnişi karşısında büyük bir tıkanma yaşayan Türk ordusunun, bir kez daha ahlaksız ve hukuksuz savaş yöntemlerini devreye koyup Direniş Alanları’nı sınırsız bir şekilde yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombaladığını hatırlatan BİM, şöyle devam etti: "Bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işlediği defalarca belgelenmesine rağmen Kürt halkına reva görülen soykırım saldırıları karşısındaki ölüm sessizliğinden güç alan soykırımcı Türk ordusu, insanlık dışı saldırılarını artırarak sistematik bir biçimde devam etti. Savaş suçlusu Türk ordusu, 8 aylık savaş süresi boyunca savaş tünel ve mevzilerini 3 bin 152 kez uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar (fosfor bombası, termobarik bomba, taktik nükleer bomba) ve kimyasal silahlarla bombalayarak tarihte eşine az rastlanır vahşilikteki savaş suçunu pervasızca işledi. Kurdistan’daki iş birlikçi, ihanetçi ve teslimiyetçi çizgi, işgalci Türk devletine alenen destek verdi, Kurdistan’ın işgali için yollar açtı, gerillayı birçok alanda kuşatmaya çalıştı, gerillanın Kurdistan’ı işgale karşı savunma direnişini arkadan hançerledi ve halkımızın tüm çağrılarına rağmen bu uğursuz çizgiyi sürdürüyor. Bütün bu insanlık dışı saldırılara rağmen sarsılmaz Apocu fedai ruhla kuşanan Kurdistan Özgürlük Gerillası, bulunduğu savaş mevzilerinde direnişini kesintisiz bir şekilde devam ettirdi ve Apocu iradenin yenilmezliğini bir kez daha çarpıcı bir şekilde ortaya koydu."

Gerilla ağır darbeler vurdu

Gerillanın, yeni dönem taktiklerini iç içe kullanarak işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurduğunu, savaş tünellerini ve araziyi ustalıkla kullanan uzman tim savaş tarzıyla her türlü saldırıyı boşa çıkarma gücüne sahip olduğunu kanıtladığını vurgulayan BİM, şunları belirtti: "İşgal saldırısına karşı Bazên Zagrosê ve Şehîd Savaş Maraş Cenga Xabûrê Devrimci Hamleleri kapsamında; pusu, sızma, baskın, sabotaj, suikast, ağır silah, çatışma-darbeleme, koordineli eylemler ve devrimci operasyonlarla cevap veren gerilla, son bir ayda 299 ve 8 aylık savaş süreci boyunca da toplam 2 bin 852 gerilla eylemi gerçekleştirerek ulaştığı düzeyi sergiledi ve faşist Türk ordusunu savaş alanında nefessiz bıraktı. İşgal saldırısı boyunca 12’si kontra, 20’si rütbeli asker olmak üzere toplam 2 bin 744 işgalci öldürüldü, 385'i de yaralandı. Gerillanın yaz-kış demeden tüm mevsimlerde yüksek irade ve ustalıkla geliştirdiği etkili eylemler sonucunda büyük bir moral ve motivasyon kaybı yaşayan faşist Türk ordusunu içine düştüğü girdaptan çıkarmak için bu kirli savaşı komuta eden savaş bakanı Hulusi Akar birçok kez sınır hattına gelerek yaşadığı hezimeti gizlemeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Öldürülen asker sayısını gizleyerek isimlerini açıklamayan; asker cenazelerini savaş uçakları, saldırı helikopterleri, obüs ve havanlarla bombalayarak yakan; cenazeleri uçurumlardan atarak yok etmeye çalışan, bütün kirli savaş yöntemlerini kullanan faşist Türk ordusu, özel savaş medyasında kamuoyuna sunduğu kurgusal zafer haberleriyle yaşadığı hezimeti gizleme yoluna gitti. Gerilla denetimde bulunan asker cenazelerinin açık kimlik bilgileri ve görüntüleri belgelenip yayınlamasına rağmen sömürgeci Türk devleti ve ordusu, üç maymunu oynadı, yürüttüğü kirli savaşta sonuca ulaşmak için savaş alanına sürdüğü kendi askerlerine bile sahip çıkmayarak hiçbir şekilde değer vermediğini somut olarak gösterdi.

İşgalci karşısında aşılmaz duvar

Ölümsüz komutanımız Egîd (Mahsum Korkmaz) ile başlayan ve zafer çizgisinde yürümeyi esas alan gerilla mücadelemiz, Zîlanlaşarak fedaileşti; Bêrîtanlaşarak teslimiyet ve ihanete geçit vermedi; Reşît Serdarlaşarak işgalciler karşısında aşılmaz bir duvar oldu. İşgal saldırısı karşısında Direniş Alanları’ndaki her gerillamız, komutan Egîd’in zafer çizgisinde yürüyerek yüzlerce yeni Zîlan ve Bêrîtanlar, Sara ve Rûkenler yarattı. Yoldaşlarımız hiçbir zorluğa boyun eğmedi, en çetin şartlarda ve en kıt imkanlarla savaşarak fedailik çizgisinin en seçkin örnekleri olduğunu gösterdi ve halkımızın mücadele tarihindeki yerlerini aldı.

Yüzlerce saldırı boşa çıkarıldı

İşgalci Türk ordusunun bütün teknik imkanlarını seferber ederek on binlerce asker, kontra ve çetenin katılımıyla geçekleştirdiği yüzlerce işgal saldırısı, profesyonel güçlerimiz tarafından boşa çıkarıldı, işgalcilerin hakim olduklarını iddia ettikleri alanlarda sayısız gerilla eylemi gerçekleşti. Bakur’dan Başûr’a Kurdistan’ın ker karış toprağında kesintisiz bir şekilde direnişlerini devam ettiren gerilla, faşist Türk ordusuna ağır darbeler vurmaya devam ediyor. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler ve savaş gerçeği, Gerîla TV tarafından kayıt altına alınarak kamuoyuyla paylaşıldı, sömürgeci Türk ordusunun özel savaş medyasını kullanarak gizlemeye çalıştığı gerçekler apaçık ortaya konuldu.

199 gerilla şehit düştü

Halkımıza karşı geliştirilen soykırım ve imha saldırıları karşısında fedaice savaşan Kurdistan Özgürlük Gerillası, ölümsüz şehitlerimizin mücadele geleneğini direniş harcına dönüştürerek, bu 8 ayda emsalsiz bir mücadele yürütürken, 199 yoldaşımız da son nefeslerine kadar fedaice savaşarak şehadete ulaştı.

BİM, 14 Nisan-14 Aralık tarihleri arasındaki 8 aylık savaş bilançosunu da paylaştı:

3 binden fazlası savaş dışı

* Pusu, sızma, baskın, sabotaj, suikast, ağır silah, çatışma-darbeleme, koordineli gerilla, hava savunma kuvvetleri ve devrimci operasyon tarzındaki taktiklerle toplamda 2 bin 852 eylem gerçekleştirildi.

* 12’si kontra, 20’si rütbeli asker olmak üzere toplam 2 bin 744 işgalci öldürüldü, 385'i yaralandı.

Türk ordusunun saldırıları

* Türk ordusu, Medya Savunma Alanları'nı 3 bin 897 kez savaş uçaklarıyla, 5 bin 433 kez saldırı helikopteriyle bombaladı.

* Savaş tünelleri ve mevzileri 3 bin 152 kez uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar (fosfor bombası, termobarik bomba, taktik nükleer bomba) ve kimyasal silahlarla bombalandı. BEHDİNAN

 

*****

Gerillanın imha ettikleri

* 8 Skorsky tipi helikopter

* 3 Saldırı helikopteri

* 2 Tank

* 17 Zırhlı - askeri araç

* 4 Kepçe

* 72 Mobese Kamera Sistemi

* 53 Dron

* 8 Radar

* 5 Termal kamera

* 2 Teleskop

* 3 Sinyal karıştırıcı (Jammer)

* 5 Hareket sensörü

* 2 Ses dinleme cihazı

* 1 Fotokapan

* 1 Konteynır

* 137 Mevzi

* 42 Askeri çadır

* 1 Kameriye

* 1 Kimyasal Gaz Aktarım Sistemi

* 1 Cephanelik

* 7 A4

* 2 BKC Silahı

* 300 kg patlayıcı

* 12 Patlayıcı düzeneği

* 2 A-4 mevzisi

* 2 Kimyasal Silah Düzeneği

* 2 Aspiratör

* 2 Bombaatar

* 1 AT-4

* 1 Kalkan

* 1 Projektör

* 1 Erzak deposu

 

*****

Gerillanın darbeledikleri

* 48 Skorsky tipi helikopter

* 32 Saldırı helikopteri

* 19 Mevzi

* 12 Dron

* 9 Kepçe

* 6 Zırhlı askeri araç

* 3 Askeri çadır

* 1 Konteynır

*****

Gerillanın el koydukları

* 14 MPT-55 Piyade tüfeği

* 4 Adet MPT-55 dürbünü

* 4 AK-47 Piyade tüfeği

* 3 G-3 Piyade tüfeği

* 4 Bombaatar

* 2 M-16 Piyade tüfeği

* 2 HK-416 Piyade tüfeği

* 1 BKC

* 1 B-7 Roketatar

* 1 MPT-66 Piyade tüfeği

* 4 Tabanca

* 4 Bombaatar

* 848 M-16 ve BKC mermisi

* 18 El bombası ve çok sayıda sis bombası

* 4 Saldırı (Çelik) yeleği

* 4 Çelik kalkan

* 3 Rext

* 12 Şarjör

* 7 Gece/Gündüz dürbünü

* 4 Termal dürbün

* 4 Lazer noktalayıcı

* 2 Kızılötesi aparat

* 1 Termal kamera

* 1 Lazerli dürbün

* 4 Mobese Kamera Sistemi

* 3 Kafa kamerası

* 1 Taşınabilir Radar Sistemi

* 44 Kg patlayıcı

* 4 Mayın

* 1 Mayın Patlatma Cihazı

* 1 Mayın dedektörü

* 8 Cep telefonu

* 3 Telsiz

* 1 Güneş Enerjisi Paneli

* 1 Pusula

* 5 Bıçak (Kasatura)

* 6 Askeri çanta

* 2 Askeri şapka

* 2 Kask

* 9 El feneri

* 2 UPS enerji dönüştürücüsü

* 4 Enerji kaynağı

* 2 Korteks, TNT, C3

* Mobesse Kamera Sistemi parçaları

* 1 Özel yapım keskin nişancı tüfeği.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.