Gerilla, Pir için vurdu

❏

  • Gerilla, PKK’nin kurucularından Kemal Pir’in şehadet yıl dönümü vesilesiyle 17 eylem düzenledi; 4 Türk askerini öldürdü.

Türk ordusunun, Medya Savunma Alanları’nda devam eden saldırılarına karşı büyük bir direniş sergileyen gerilla, eylemler de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, “Rêber Apo’nun ilk yol arkadaşlarından, Apocu hareketin kurucularından, gerilla ordumuzun ilk komutanlarından ve partimiz PKK’nin direniş tarzını belirleyen önderlerinden Kemal Pir yoldaşı şehadetinin 41. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz” denildi. Açıklamada, Kemal Pir’in şehadet yıl dönümünün anısına 17 eylem gerçekleştirdiği bildirildi. İşte detaylar:

Şehîd Delîl Batı Zap

* YJA Star gerillaları, 7 Eylül saat 10.50 ve 11.00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurdu; 2’sini öldürdü.

* Girê FM Direniş Alanı’ndaki 1 kepçe, 7 Eylül saat 12.00’de  ağır silahlarla iki koldan vurularak darbelendi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı, 7 Eylül saat 19.45 ve 21.30 arasında saldırı helikopterleriyle bombalandı. Bu esnada Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen 1 Skorsky helikoptere ağır silahlarla müdahale edildi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 7 Eylül saat 18.00’de ağır silahlarla hedeflenerek vuruldu; 1 mevzi darbelendi.

* YJA Star gerillaları, Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini, 7 Eylül saat 09.05, 09.30, 10.00, 13.45, 14.05, 14.50, 21.00 ve 23.59’da ağır silahlarla hedefleyerek vurdu; 8 mevziyi darbeledi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri 8 Eylül saat 03.00’te ağır silahlarla hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

Metîna Bölgesi

* Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 6 Eylül saat 12.00’de yakın mesafeden ferdi silahlarla vuruldu; 2’si öldürüldü.

Xakurkê Bölgesi

* YJA Star gerillaları, 7 Eylül saat 07.00’de Girê Şehîd Axîn’deki Türk askerlerini ağır silahlarla vurarak darbeledi.

Bombardıman sürüyor

* Türk savaş uçakları, 7 Eylül’de Metîna’nın Golka alanını 4 kez bombaladı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgelerine yönelik top atışları devam etti.

HPG BİM açıklamıştı

* HPG BİM, 4 Temmuz’daki açıklamasında Şerzan Mawa’nın (Ferit Yüksel) 28 Haziran’da Sîda Direniş Alanı’nda Türk ordusunun taktik nükleer bomba saldırısı sonucu şehadete ulaştığını açıklamıştı. Türk medyası da bu şehadeti 10 Temmuz günü haberleştirdi. Türk savunma Bakanlığı ise 8 Eylül’de bu şehadeti yeniymiş gibi üstelik Zagros Sorumlusu iddiasıyla duyurdu. BİM, dünkü açıklamasında, bunları hatırlatarak, “Şerzan Mawa, Zagros sorumlusu değildi fakat bilinmelidir ki; her Apocu fedai savaşçı büyük bir inanca, ideolojik birikime, yüksek kararlılığa, taktik zekaya, bunları uygulama beceresine ve yaratıcılığına sahiptir. Her Apocu fedai militan yeri geldiğinde bir nefer, yeri geldiğinde bir general gibi savaşmasını bilmektedir. Şerzan yoldaşımız da yiğitçe savaşıp şehadete ulaşarak halkımızın yüreğinde yer edinen bir kahramandır" dedi. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.