Özgür gelecek hedefine kilitlendi

AGRI GERILLA

AGRI GERILLA

  • Halk Savunma Merkezi (NPG) Karargah Komutanlığı, 46. yılına giren PKK direniş ruhuyla savaşan gerillanın, Kürt halkının özgür gelecek hedefine kilitlenerek, zafer çizgisinde tereddütsüz yürüyüşü esas aldığını vurguladı. 
  • Kürt halkının varlık ve özgürlük mücadelesini mutlaka zafere taşıyacağının altını çizen NPG Karargah Komutanlığı, ölümsüz şehitlerin zafer hedefine ulaşıncaya kadar fedailer çizgisinde soluksuz bir mücadele yürütüleceğinin sözünü verdi. 

Halk Savunma Merkezi (NPG) Karargah Komutanlığı, PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümünü yazılı bir açıklamayla kutladı.

NPG Karargah Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kurdistan halkı için bir milat ve ezilen tüm halklar için umudun doğuşu haline gelen PKK’nin, soykırım kıskacında yok oluşun eşiğine getirilen Kürt halkını uçurumun kıyısından aldığı hatırlatıldı. Açıklamada, “Kendi kimliğini inkar etme noktasına getirilen halkımız, Rêber Apo’nun tarihe müdahalesiyle birlikte küllerinden yeniden doğdu ve serhildanlarla gelişen, zafere yürüyen bir halk gerçekliği haline geldi. En imkansız koşullarda ve en zorlu mekanlarda PKK’yi canları pahasına çekinmeden koruyan, sahiplenen ölümsüz şehitlerin yarattığı değerler üzerinde görkemle yüklesen PKK’nin tarihi direnişi, Kurdistan sınırlarını aşarak bütün ezilenlerin özgür gelecek umudunu güçlendirdi” denildi.

Direniş ruhu somutlaştı

PKK’nin yarattığı direniş ve zafer ruhunun, Kurdistan’ın her karış toprağında fedaice direnen gerilla ve bütün saldırılara rağmen geri adım atmayan halkının şahsında somutlaştığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Halkımızın özgür geleceği için bedel ödemekten çekinmeyen Kurdistan Özgürlük Gerillası yürüttüğü mücadeleyle işgalcilere geçit vermeyip PKK’nin direniş mirasını en üst noktada temsil ederek fedailer çizgisinde yürüyor. Sömürgeci Türk devletinin iş birlikçi güçlerin desteğiyle gerçekleştirdiği ve yoğun tekniğe dayalı saldırılar PKK militanların iradesi karşısında sonuç elde edemiyor. 

Tereddütüz yürüyüş

Kurdistan Özgürlük Gerillası, savaş suçlusu Türk devletinin yasaklı patlayıcılar, kimyasal gazlar, taktik nükleer bombalar başta olmak üzere kullandığı bütün kirli savaş saldırılarına PKK’nin zafer ruhuyla tarihin en görkemli direnişini ortaya koyarak cevap veriyor. Zap, Metîna, Avaşîn başta olmak üzere Medya Savunma Alanları’dan Bakurê Kurdistan’a kadar Rêber Apo’nun yarattığı PKK direniş ruhuyla savaşan Kurdistan Özgürlük Gerillası, halkımızın özgür gelecek hedefine kilitlenerek partimizin zafer çizgisinde tereddütsüz bir yürüyüşü esas alıyor.”

Zafere ulaşıncaya kadar

Şehitler çizgisinde yürüyen, Apocu yaşam tarzından asla taviz vermeyen Kurdistan Halk Savunma Güçlerinin, Kürt halkının varlık ve özgürlük mücadelesini mutlaka zafere taşıyacağının altı çizilen açıklamada, ölümsüz şehitlerin zafer hedefine ulaşıncaya kadar fedailer çizgisinde soluksuz bir mücadele yürütüleceğinin sözü verildi. BEHDÎNAN

 

*****

Kadınları devrimle buluşturdu

PAJK Koordinasyonu, Kürt kadınların, PKK mücadelesi sayesinde devrimle buluştuğunu, köleliğe karşı mücadele imkanlarına kavuşarak PAJK’laştığını vurguladı. Koordinasyon, bir toplumsal hareket olan PKK’yi tasfiye etme planlarının çökmeye mahkum olduğunu kaydetti.

PAJK Koordinasyonu, PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklam yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, ilk günden itibaren partileşme sürecini kadınlar için de için özgürleşme süreci olarak şekillendirerek kadını öz savunma gücüne kavuşturduğu, partiyle örgütlü ve eylemli kıldığı belirtilen açıklamada, “Kürt kadınlar, PKK mücadelesiyle devrimle buluştu, köleliğe karşı mücadele imkanlarına kavuşarak PAJK’laştı. PAJK, PKK’nin eşitlik-özgürlük çizgisi olarak varlık kazandı. PAJK, özgür kadın ve erkeğin zihniyeti ve kişiliğidir. PAJK, PKK’nin ruhudur. PAJK’laşan her kadın, PKK’nin öncüsüdür” denildi.  

Onuru partisidir, kurtuluş umududur

PKK’nin, insanlık onurunun partisisi; 21. yüzyılın en devrimci, dinamik, dönüştürücü hareketi olarak her zamankinden daha fazla Ortadoğu halklarının kurtuluş umudu olduğu kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi: “PKK, temsil ettiği demokratik ekolojik kadın özgürlükçü paradigmayla insanlığın ilham kaynağıdır. PKK, ulus devletçi yapılanmalara karşı sahip olduğu demokratik ulus zihniyetiyle demokratik yaşamın ve barışçıl çözümün temsilidir. PKK, jineolojik bakış açısıyla ataerkil zihniyet ve kültüre karşı en iddialı özgürlük hareketidir. Kapitalist modernite sistemine karşı demokratik moderniteyi örgütleyen yegane güç olan PKK’nin 46. mücadele yılını büyük bir azim, kararlılık ve coşkuyla karşılıyoruz.

Tasfiye planları çökmeye mahkum

AKP-MHP faşist iktidarının, KDP ihanetine dayanarak yürüttüğü imha saldırılarının, gerilla ve halkın mücadelesiyle boşa çıkarıldığı kaydedilen açıklamada, şunlar belirtildi: “Bir toplumsal hareket olan PKK’yi tasfiye etme planları çökmeye mahkumdur. Faşist Erdoğan’ın yürüttüğü soykırım savaşına karşı tüm Kurdistan gençliği, kadınları ve halklarımız PKK-PAJK öncülüğünde ayağa kalkarak 2024 yılını, Önderliğe özgürlük yılına çevirecektir.”

 

*****

Kadınların zafer partisidir

YJA Star: PKK halkların umut hareketidir

PKK’nin kuruluş yıl dönümünü kutlayan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “PKK tüm halkların umut hareketidir. PKK insan kalmakta ısrarın adıdır. PKK’li olmak 21. yüzyılda onurlu kalmanın tanımıdır” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümüne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, PKK’nin bir halkın dirilişinin bedenleşmiş hali olarak yarım yüzyıla varan bir süredir büyük bir varlık savaşı verdiği hatırlatıldı. 30 yılı aşkındır dağlarda en etkili özgürlük aracı olarak mücadele eden YJA Star’ın, PKK’de yaşam bulan kadının onur abidesi olduğu belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi: “Kadınlar, PKK’de birleşerek, PAJK’laşıp YJA Star’laşarak kadınların tarihsel yenilgisini zafere dönüştürme başarısı gösterdi. Bu bağlamda PKK kadınların zafer partisidir. PKK kadınların en büyük kazanımlarının gerçekleştiği temel yaşam alanıdır. PKK’de yeniden doğuşunu gerçekleştiren kadın, yeni toplumun, dolayısıyla yeni yaşamın doğurucusudur. PKK’de iradeleşen kadın, iradeleşen ve özgürlüğü için mücadele eden toplumdur. İnsanlığın partisi PKK, yeni yaşamın somutlaştığı özgür yaşam gerçekliğinin tek alternatifidir.” 

Bizler de mevzideyiz, eylemdeyiz, direnişteyiz

“Önderliğin militanları ve şehitlerimizin ardılları olarak bizler de mevzideyiz, eylemdeyiz ve direnişteyiz” denilen açıklamada, şunlar belirtildi: “PKK’nin bir emek ve intikam hareketi olduğu bilinciyle her gün sömürgeciliği Sara ve Rukenler, Rojhat ve Erdallar gibi kalbinin tam ortasından vuruyoruz. Haksızlığa, eşitsizliğe, ötekileştirilmeye karşı bir çıkış olan PKK, insan kalmakta ısrarın adıdır. PKK’li olmak 21. yüzyılda onurlu kalmanın tanımıdır. YJA Star olarak savaşta kazandığımız engin tecrübelerle en etkili vuruşu gerçekleştirecek seviyeye ulaşmış durumdayız. Gücümüz profesyonel, savaşçı ve fedaidir. Bu güç ve motivasyonla başaramayacağımız hiçbir görev olmadığı gibi, tüm engelleri aşma azim ve kabiliyetine de sahibiz. Bu anlamda önümüzdeki yılı kazanımlarımıza sahip çıkma, onları büyütme ve mutlaka zaferi kazanma iddiası temelinde karşılıyoruz. Dönem görevlerimiz nettir ve bizler de hazırız.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.