Girê Sor'dak yol yarım kaldı

Girê Sor eylemi

Girê Sor eylemi

  • Çelê’ye bağlı Girê Sor alanında askeri yol yapan Türk askerlerine müdahale eden gerilla, 3'ünü öldürdü, 2'sini ise yaraladı, kepçeyi de imha etti. 

Gerillanın, Fedailik Günü’ndeki etkili eylemlerinde 6 asker öldürüldü, 2'si yaralandı; 1 kepçe ve 1 mobesse kamera sistemi imha edildi. Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 7 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla, 23 kez savaş uçaklarıyla, onlarca kez de obüs ve saldırı helikopterleriyle bombaladı. 
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve yelmelerle ilgili şunlar paylaşıldı:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

* YJA Star gerillaları, 29 Haziran günü saat 16.00’da Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn'e bağlı Werxelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini vurdu. 
* Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru 30 Haziran günü 07.10 – 07.30 saatleri arasında ilerlemek isteyen Türk askerleri, 3 kez ağır silahlarla hedef alındı. Türk askerleri müdahalenin ardından bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.
* Zap'a bağlı Karker Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen Türk askerleri, 29 Haziran saat 09.18 ve 30 Haziran saat 07.50’de ağır silahlarla vuruldu. 
* Çemço alanına doğru 29 Haziran günü saat 16.00’da ilerlemek isteyen Türk askerleri vuruldu. 

Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi

* Çelê’ye bağlı Girê Sor alanında işgal amaçlı askeri yol yapan Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi kapsamında 28 Haziran saat 10.40’ta ağır silahlarla vuruldu; 3'ü öldürüldü, 2'si yaralandı ve 1 kepçe imha edildi.
* Türk askerlerinin 29 Haziran saat 12.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’na yerleştirmek istedikleri mobesse kamera sistemi imha edildi. Aynı saatlerde alanda bulunan Türk askerleri de YJA Star hareketli timleri tarafından suikast taktiğiyle vurularak 2'si öldürüldü. 
* Girê Cûdî Direniş Alanı’nda hareket halinde olan Türk askerleri, 29 Haziran saat 12.40’ta suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

Kimyasal ve patlayıcılar

* Türk ordusu, 28 Haziran günü Girê Cûdî, Karker ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş tünelleri 7 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalandı.

Diğer bombardımanlar

* Werxelê, Girê Hakkarî, Girê Cûdî, Girê Karker ve Girê FM Direniş Alanları, 29 Haziran günü onlarca kez obüs ve havanlarla bombalandı.
* Şikefta Birîndara, Kurêjahro, Kokerê, Mamreş, Şehîd Harûn, Şehîd Tolhildan alanları, 29 Haziran günü 11 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı. 
* Werxelê, Çemço, Sîda ve Karker Direniş Alanları, 29 Haziran günü 23 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.