Gökkan: İki kadın intihar etti

Kadın Haberleri —

Ayse Gökkan

Ayse Gökkan

  • Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nde koronaya yakalanan Ayşe Gökkan ve TJA’lı dört aktivistin sağlık durumu ağırlaşırken, konuya ilişkin avukatına bilgi veren Gökkan, cezaevinde işkence yapıldığını ve iki kadının intihar ettiğini bildirdi.

Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nde 9 Şubat’ta koronaya yakalanan Tevgera Jinên Azad (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan ve aktivistler Zelal Bilgin, Jiyan Arıkboğa ve Feyza Aksoy’un sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Tutukluların ve kendi sağlık durumuna ilişkin avukatına bilgi veren Ayşe Gökhan, tıbbi müdahalenin yapılmadığını aktardı.

Nefes alamaz hale geldik

Kendi ısrarları ve zorla test yaptılarını söyleyen Gökkan, testlerin pozitif çıktığını ve doktor talep ettiklerini belirtti. Doktorun gelmemesi üzerine şikayet ettiklerini dile getiren Gökkan şunları söyledi: Şikâyet üzerine gelen doktor bizi tedaviye değil neden şikâyet ettiğimize dair hesap sormaya geldi. Feyza anne dahil olmak üzere dördümüzün hastalığı çok ağır geçiyor ve burada ölüme terk edilmişiz. Nefes alamaz hale geldik ona rağmen bir müdahale yok.  

‘Yapılacak tek şey intihar’

Testleri pozitif çıkan tutsakların karantina odasına alındığını kaydeden Gökkan devamla, “Bizler karantina odasına giderken iki kadının konuşmalarını duydum. Kadınlar, iki kadının cezaevinde yapılan işkence ve baskılardan kaynaklı Pazartesi günü intihar ettiğini ve birinin durumunun belirsiz olduğunu duydum. İntihar eden kadının, ‘bu cezaevinde yaşananlardan kaynaklı yapılacak tek şey intihar’ dediğini duydum.”

Burada işkence var

Cezaevinde hasta tutsakların ve yaşananlara ilişkin Amed (Diyarbakır) Barosu’na, TİHV ve diğer birçok kuruma Pazartesi günü detaylı bir faks çekeceklerini belirten Gökhan, “Yine söylüyorum burada işkence var ve ölüme terk edilmişiz. Tıbbi müdahalede bulunmayan doktor hakkında da infaz kurumuna şikâyette bulunduk” dedi.

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.