Gözaltı ve tutuklamalar sürüyor

.

.

  • Türk yargısı ve devlet güçleri, hafta başından beri siyasi soykırım operasyonlarını sürdürüyor. 

Dîlok'ta 27 Kasım'da gözaltına alınan üçü çocuk 9 kişi, Emniyet’teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan 9 kişi, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. N.D. ve M.A.S. adlı çocuklar ile Mustafa Yaşodun, Abdurrahman Elmas, Mehmet Demir, “Örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuklandı.

Bitlis’te alınan 43 kişi

Bedlîs’in (Bitlis) Xîzan (Hizan) ve Tetwan (Tatvan) ilçeleri ile Wan’da önceki günkü ev baskınlarında 43 kişi gözaltına alındı. “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüte yardım etmek" iddialarıyla gözaltına alınan 43 kişiden 7’si serbest bırakıldı. 36 kişinin ifade işlemleri ise devam etti. Serbest bırakılan isimler şöyle: Reşit Aydın, Abdurrahman Avcil, Şükrü Avcil, Azize Çetin (70), Sunay Hergül, Pekin Hergül ve Nazife Hergül.

Köyleri boşaltmak için

Gözaltılara tepki gösteren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan, yaz aylarından bu yana Bedlîs kırsalında köylerde operasyonların sürdüğünü belirtti. Olan, “Yazın orada bir operasyon yapıldı ve 10 köy aylarca abluka altında kaldı. İnsanlar bahçelerini ekemedi, hasadını yapamadı ve yüzlerce ağaç askeri araçların geçişleri nedeniyle söküldü. Buradaki temel neden köylerin boşaltılmasıdır. Yani o köylere kurdukları askeri üslerin etrafının boşalmasını ve orada kimsenin yaşamasını istemiyorlar” diye konuştu. 

Bu köylerde kendi partilerine oy çıktığına dikkati çeken Olan, “Öç alınmaya çalışılıyor. Bir kişinin ifadesiyle bu kadar insan gözaltına alınamaz. Bu insanların arasında çocuk, yaşlı ve hastalar var. Burada bir düşman hukuku işleniyor. Halkımız haklıdır ve baş eğmeyecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar bu operasyonlarla halkımıza geri adım attıramayacaklar” dedi. 

Mersin'de 6 kişi

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının “Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yürüttüğü bir soruşturma kapsamında kent merkezinde çok sayıda adrese baskın yapıldı. Baskınlarda evlerin aranması ardından isimleri öğrenilemeyen 6 kişi gözaltına alınarak, Mersin Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde ise 27 Kasım'daki ev baskınlarında “Örgüt üyesi olmak" ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi, Ceyhan Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan 5 kişi serbest bırakıldı. BİTLİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.