Gözaltı ve tutuklamalar sürüyor

.

.

  • Türk ordusunun hezimetinden sonra siyasi soykırım operasyonlarını artıran Türk iktidarı, yüzlerce kişiyi gözaltına aldı, peyderpey onlarca kişiyi tutukladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 26 Kasım’da başlattığı bir soruşturma kapsamında Tekirdağ’da “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il ve İlçe yöneticilerinin olduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. Tekirdağ Adliyesi’nde ifade işlemleri tamamlanan 15 kişiden 8’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 7’si ise tutuklandı. Tutuklanan 7 kişiden 6’sının DEM Parti İl ve İlçe yöneticileri olduğu öğrenildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının “Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında polislerce 26 Aralık'ta kentte yapılan baskınlarda Sözdar Aksakal, Hatice Kılıç, Nasibe Ateş ve isimleri öğrenilemeyen dört kişi gözaltına alındı. Emniyet’teki işlemleri tamamlanan 7 kişi, Mersin Adliyesi’ne sevk edilerek, savcılıkça sorguları yapıldı. Savcılık, 7 kişiyi “Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle Mersin Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Hakimlik, Aksakal ve Kılıç'ı “Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklarken, 5 kişiyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Osmaniye merkezli Adana, Mersin, İzmir ve Manisa'da 5 kişi “Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alındı. Osmaniye Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 5 kişi, Osmaniye Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Bir kişiyi serbest bırakan hakimlik, dört kişiyi “Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutukladı. 

Sêrt'te Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanları Ferhat Başkurt ve Muazzez Bulga, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Meclisi üyeleri Maşallah Erbey ve Ahmet İstek, DEM Parti Merkez İlçe Eşbaşkanı Rahime Kaysi, DEM Parti İl Örgütü yöneticileri Takyedin Alver ve Kıymet Mut ile Elif Akan gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Hakan Yalçın, dün sabah saatlerinde Wan’da kaldığı eve polisler tarafından yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yalçın’ın, Meletî’de okuduğu dönemin öğrenci faaliyetleri nedeniyle suçlandığı belirtildi. Açık tanığın beyanları sonucu yürütülen soruşturmada Yalçın ile birlikte aynı dönem öğrenci olan Baran Tuncel ve Rojbin Doğan’ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Yalçın gün içerisinde Meletî’ye götürüldü. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.