Gözaltında işkence

  • Timok köyünde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan gençlere uygulanan işkenceye ve kötü muameleye tepki gösteren Batman Barosu, sorumlular hakkında gerekli girişimlerde bulunacak.

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Tımok (Gümüşörgü) köyünde 31 Mart'ta Gümüşörgü Jandarma Karakolu'nun yürütmüş olduğu bir soruşturma kapsamında ev baskınları düzenlendi. 15 genç darp edilerek gözaltına alındı.  Aralarında Yahya Karabaş, Yakup Karabaş, Şaban Cengiz,  Sadullah Karabaş ile Fırat Baran'ın da bulunduğu 15 kişiden 10'u ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 5 kişi ise halen gözaltında tutuluyor. Gözaltına alınanlara gözaltı ve sonrasında işkence yapıldı. Batman Barosu Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi olaya ilişkin yaptığı açıklama şöyle: "31 Mart 2022 tarihinde Kozluk ilçesine bağlı Gümüşörgü jandarma karakolu tarafından yapılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin kötü muamele ve işkenceye maruz kaldıkları merkezimize ulaşmıştır. Konu ile ilgili şüpheli müdafisine kollukta dosya ile ilgili kısıtlama gerekçesi ile bilgi verilmemiş olup merkezimiz tarafından soruşturma savcısı ile görüşme talebimiz de olumsuz karşılanmıştır. Şüpheli müdafisi ve merkez üyelerimiz ile görüşülmemesi iddiaları güçlendirmektedir. Merkez olarak olayın takipçisi olduğumuzu, işkence iddiaları ile ilgili daha sonra ayrıntılı açıklama yapacağımızı ve olayda ihmal ve kastı bulunan kolluk kuvvetleri hakkında idari ve adli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

 

Hazro'da üç gözaltı

Amed'in Hazro ilçesine bağlı Heyderika köyündeki bazı evlere askerler tarafından baskın yapıldı. Baskında Kamuran Ceylan, Hüseyin Aslan ve Süleyman Dolan isimli kişiler gözaltına alındı. Gözaltına alınan üç kişi, İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü, hangi gerekçeyle gözaltına alındıkları konusunda ailelerine bilgi verilmedi.   AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.