Gültan, barışın köprüsüdür

Kadın Haberleri —

  • ‘Diyarbakır’dan Ankara’ya barış köprüleri kurmak için yola çıkan’ Gültan Kışanak, seçim kampanyasını tutuklu bulunduğu cezaevinde de yürütüyor. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, kadınlara ve halklara, Kışanık’ın direnişinin yanında olma ve sözünü her yere taşıma çağrısı yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası’nda ara karar öncesi duruşmanın görüldüğü Sincan Cezaevi Kampüsü önünde açıklama yaptı.

Kobanê Davası’nın, eşitlik isteyen Kürt halkına ve Kürt kadınlarına karşı bir karartma davası olduğunu söyleyen Koçyiğit, DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak’ın da bu kapsamda rehine olarak tutulduğunu söyledi.

Gültan, hepimizin yoldaşıdır

“Gültan Kışanak, kadın özgürlük mücadelesi ve Kürt halkının mücadelesinin bir neferidir” diyen Koçyiğit, şöyle devam etti: “Halkların, inançların, bu ülkedeki mazlumların yoldaşıdır. Bütün hayatını bu mücadelede geçirmiştir. 1980’lerden bugünlere kadar devletin nasıl normal ve demokrat olmadığını nasıl hukuk üstünlüğünün egemen olmadığı görüyoruz. Darbe sürecinden bugüne kadar her zaman bu ülkenin Kürde, kadına ve değişim isteyenlere karşı OHAL rejimiyle yönetilmesi Gültan Kışanak şahsında açığa çıkıyor. 1980’de Diyarbakır Cezaevinde Esat Oktay Yıldıran’a karşı dik durmuş, direnmiş bugün de direnen bir kadın devrimciden bahsediyoruz. Gültan Kışanak’ı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı iken gözaltına alıp tutuklayanlar ve 7 yıldır tutukluluk süresi dolduğu halde 4 duvar arasında tutanlar biliyoruz ki; Gültan Kışanak’ın davasından korkuyorlar. Biliyoruz ki Gültan Kışanak’ın duruşundan, sözünden korkuyorlar eyleminden korkuyorlar. O her sözünü halklar kadınlar için hak ve hakikat için söyledi. Onun için Gültan Kışanak’ı da diğer arkadaşlarımızı da rehine olarak tutuyorlar.”

Kampanyasını içeride de yürütüyor

Kışanak’ın yerel seçimlerde eşbaşkan adayı olduğunu hatırlatan Koçyiğit, “Ortada demokratik bir seçim var mı? Yok. Bağımsız ve tarafsız bir seçim var mı? Yok” dedi ve ekledi:

“Zaten bu hiçbir zaman olmadı, bizler açısından hiç mümkün olmadı. Bırakın seçimin tarafsız ve bağımsızlığını, biz çok uzun süredir cezaevlerinde olan aday arkadaşlarımızla yol yürüyoruz. Geçmiş süreçte Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Selahattin Demirtaş kampanyasını cezaevinden yürüttü. Bugün de Türkiye başkenti adayı cezaevinde ve kampanyasını buradan yürütmek zorunda. Neden? Kürt olduğu, demokrat, kadın, sosyalist olduğu için. Bu ülkede AKP’ye bu karanlık zihniyete diz çökmediği için içeride ve kampanyayı da oradan yürütüyor.

 

 

Barış köprüsü için yola çıktı

Kışanak’ın aynı zamanda üstü karartılmaya çalışılan ve boğulmak istenen barışın adayı olduğunu, ‘Diyarbakır’dan Ankara’ya ve Türkiye’nin dört bir yanına barış köprüleri kurmak için yola çıktığını’ söyleyen Koçyiğit, “Bize düşen, Gültan Kışanak ve barış iradesinin etrafında kenetlenmektir” dedi.

“Bu ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenler, bu ülkeyi savaşa mahkûm etmeye çalışanlara karşı barışın ve Gültan’ın sesini her yerde yükselteceğiz. Gültan’ın sesi cezaevlerine sığmaz; bu ses meydanlarda, sokaklarda, kürsülerde, üniversitelerde olacak, fabrikalarda olacak, tarlalarda olacak. Biz onun yol arkadaşları olarak ve kız kardeşleri olarak Gültan’ın sesini sadece Ankara’da değil Türkiye’nin dört bir yanına, her sokağa, her mahalleye ve eve taşıyacağız. Onun barış iradesini, mücadeleci ruhunu, özgürlükçü ruhunu ve her bir sözünü topluma ulaştırmak bizlerin boynunun borcudur.”

Sesini, sözünü taşıyalım

Koçyiğit, son olarak 7 yıllık tutukluluk süresi dolan Kışanak’ın derhal serbest bırakılması gerektiğini belirterek, şu çağrıyı yaptı:

“Gültan’ın direnişinin yanındayız. Gültan Kışanak onurumuzdur, onun adaylığı barışın önünü açmak içindir. Bütün halklara ve kadınlara sesleniyoruz. Gelin bu hukuksuzluklara karşı ses çıkaralım yan yana duralım Gültan Kışanak’ın sesini, sözünü her yere taşıyalım.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.