Gümüş’e 7 yıl 6 ay hapis

Fethi Gümüş

Fethi Gümüş

  • Amed Barosu eski başkanlarından Başkanı Fethi Gümüş’e, yeniden yargılandığı davada bir kez daha 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) organlarında yer aldığı iddiasıyla verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi tarafından “eksik inceleme” nedeniyle bozulan AV. Fethi Gümüş’e, yeniden yargılandığı davada bir kez daha aynı ceza verildi. Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Gümüş ve avukatları Ahmet Özmen, Cihan Aydın, Abdullah Cager ile Sidar Gümüş, karar duruşmasında hazır bulundu. Bir önceki celsede ceza istemiyle verdiği mütalaasını tekrarlayan iddia makamı, istinaf mahkemesinin bozma ilamına değinmedi. 

Hakkındaki iddialara yanıt veren Gümüş, DTK’nin illegal bir yapı olmadığını, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün milletvekili seçildiğini, DTK’nin de açık olduğu ve faaliyetlerine devam ettiğine işaret ederek, kendisinin de legal olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan DTK’den dolayı “illegal örgüt üyesi olmaktan” yargılandığınI söyledi. DTK’de yapılan aramalarda el konulan bir listede 480’nin ismi olduğu, bu kişiler hakkında yargılamaların sürdüğünü, kendisinin isminin o listede bulunmadığını, iddia makamının bunu bilmesine rağmen bu listeyi dosyaya koymadığına dikkati çekti. 

DTK dosyasındaki gizli tanık için mahkemenin yazdığı müzekkereye “öyle bir gizli tanığın bulunmadığı” yönünde yanıt verdiğini belirten Gümüş, istinaf mahkemesinin bozma kararında, kendisinin eylemlere katılıp katılmadığının tespit edilmesinin istendiğini, emniyetin yaptığı araştırmada, kendisinin herhangi bir eyleme katıldığına dair belgenin bulunmadığı yanıtı verdiğini hatırlattı. Bozma kararından önce ve sonrasında hukuki sonuç doğurabilecek gelişmelerin kendi lehine geliştiğine işaret eden Gümüş, bu gelişmeler doğrultusunda hakkında beraat kararı verilmesini istedi. 

Avukatlar da dosyadaki çelişkiler ve istinaf mahkemesinin bozma ilanına işaret ederek, müvekkillerinin beraatını istedi. 

Mahkeme, bozma ilamı öncesi verdiği kararında ısrar ederek, Gümüş’e 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.