Güvenpark’a yürüyen HDP’li vekillere polis saldırısı

  • Meclis’te dokunulmazlıkların kaldırılması süretiyle yapılan darbeye tepki amacıyla  HDP Grup Başkan vekilleri ve milletvekilleri, Kızılay’da bulunan Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçti. Güvenpark’a barikat kuran polis, HDP’li vekillere
    saldırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve ardından tutuklanmasını protesto etmek amacıyla HDP Parlamento Grubu Meclis’te açıklama yaptı.

Aralarında HDP Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri, yapılan açıklamanın ardından Kızılay’da bulunan Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçti. “Darbe var” dövizleri taşıyan HDP’li vekiller, “Darbeci AKP” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Atatürk Bulvarı üzerinde, Güvenpark’a yaklaşıldığı noktada, kurulan polis barikatı önüne gelen HDP’li vekillere, polis saldırıda bulundu.

Saldırı sırasında polis, HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan’ın ceketini parçaladı.

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Sen uzun boylu, sen provokatörsün, darbe polisisin” diye tepki gösterdi. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de “Polisler vekil arkadaşlarımıza saldırdılar. Darbeye karşı sokaklara çıktı. Çeteler saldırmaya çalışıyor” dedi.
ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2026 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.