Hakan Tosun törenle uğurlandı

Hakan Tosun, uğurlama
- İstanbul Esenyurt’ta bir grubun saldırısı sonrası 10 Ekim’de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden gazeteci, ekolojist ve belgeselci Hakan Tosun, son yolculuğuna uğurlandı.
Tosun’un cenazesi için yüzlerce kişi Nurtepe Metro Durağı’nda bir araya geldi. Arkadaşları, “Hakan için adalet, doğa için adalet” sloganları attı. Geniş güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği alanda çok sayıda polis de konuşlandırıldı. Kitle, buradan Nurtepe Cemevi'ne doğru yürüdü. Yürüyüşte, 'Hakan Tosun'a ne oldu?', 'Gazeteci cinayetleri politiktir' ve 'Hakan Tosun için adalet' pankartları taşındı. Yürüyüşe Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Sol Parti MYK Üyesi Alper Taş, DEM Parti Milletvekili İbrahim Akın, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, eski CHP Milletvekili Ali Şeker, DEM Parti İl Başkanı Çınar Altan, gazetecilik meslek örgütü temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Cemevindeki törende Tosun'un meslektaşları ve yakınları konuştu. Hakan Tosun'un avukatı Onur Cingil, "Herkes olayı aydınlatmak için mücadele ediyor. Kamuoyu oluşturulmasaydı bu dosya örtbas edilecekti. Emniyet böyle bir olay olduğu zaman olay yeri incelemesi yapar. Olay yerine şüpheli yakınları gelip görüntü toplamaz ama çok ilginçtir ki Emniyet'ten daha organize bir suç çetesi var. Hakan ya rant ya da çete kurbanı. Onur Cingil olarak sözüm olsun, bu dosya aydınlatacak. Hakan rahat uyu kardeşim" dedi.
Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, konuşmasında, "Yaramız kalıyor, kabuk bağlatmıyorlar. Başka analar ağlamasın, başka çocuklar öldürülmesin. Canım çok yanıyor. Adalet istiyoruz, çocuklarımız katledilmesin" diye konuştu.
Metin Göktepe'nin kardeşi Meryem Göktepe, "Bir gazeteci gerçeğin peşinde olduğu için katledildi. Bugün burda tıpkı Metin'de ve Berkin'de olduğu gibi binler onun ne kadar düzgün bir insan olduğunu haykırdı" dedi.
DEM Parti Milletvekili İbrahim Akın ise "Gerçek anlamda Türkiye'de bir yaşam mücadelesinin en önemli ve onurlu insanlarından bir tanesiydi. Tesadüfen katledilmediğini düşünüyorum. Yaşam mücadelesi içinde insanlarımızı farklı şekillerde kaybediyoruz. Her yürüyüşümüzde yanımızdaydı. Yetkililere sesleniyoruz; bunu örtmeye çalıştılar, örtmeye çalışan herkes suç ortağıdır. Hakan'a sözümüz olsun; bu mücadeleyi yükselteceğiz" ifadelerini kullandı.
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Yaşam güvencemizin olmadığını biliyoruz. Tetikçi katiller değil, gerçek katilleri bulmadan ve onlardan hesap sormadan bunların sonunun gelmeyeceğini de biliyoruz. Bu faşist düzenden, bu gerici, yağmacı, düzenden hesap sormuyorsak suç bizim. Birarada olmaktan başka çaremiz yok" ifadelerini kaydetti.
Cemevindeki törenin ardından cenaze, Ayazağa Mezarlığına defnedildi. İSTANBUL










