Bitlis’te 308 bölge yasaklandı

  • Hakkari ve Şırnak’ın ardından Bitlis ve ilçelerinde de 308 bölge bir yıl süreyle “Geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi.

 

Dersim, Şırnak ve Hakkari başta olmak üzere birçok kentte kırsal alanlar, “güvenlik” adı altında yasaklanıyor. Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçelerine bağlı 14 bölge, bir yıl süreyle Şırnak Valiliği kararıyla “geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi. Cudi Dağı, Bestler Dereler, Kurt Dağı, Kureşin, Karaçalı T., Kel Mehmet D., Serin V., 2088 Rk T., Küçük Su Y., Gabar Dağı, Altın Dağ, İncebel Dağ, Oymakaya ve Tanin Tanin bölgelerini kapsayan ve 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan yasak kararı, 31 Aralık 2022’ye kadar devam edecek.  

Hakkari Valiliği, kent merkezi ve ilçelerinde bulunan 11 bölgeyi “özel güvenlik bölgesi” ilan ederek 14 gün boyunca giriş çıkışları yasakladı. Yasak kararı, “Hakkari Merkez Karanlık Dağı Bölgesi, Kırıkdağ (Buzul-Cilo) Kandil Alandüzü Bölgesi, Oğul/Ceylanlı, Çimenli, Geçimli ve Kazan Bölgesi, Taşbaşı-İğdeli Bölgesi; Çukurca ilçesi Çığlı/Akkaya Köyü Erdağı Bölgesi, Gündeş Köyü Adune Dağı Bölgesi, Cevizli/Kayalık Köyü Han Yaylası Bölgesi, Gündeş Köyü Kemer Dağı Bölgesi, Meşeli Köyü Kasran Bölgesi; Şemdinli ilçesi Kuzeybatı Bölgesi; Yüksekova ilçesi Kamışlı Gire-Özpınar Dağları, İkiyaka Dağları”nı kapsıyor.

Bitlis Valiliği de dün yaptığı açıklamada, merkez ile Tatvan, Mutki ve Hizan ilçelerinde 308 bölgenin “geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildiğini duyurdu. Valiliğin kararında “Cumhurbaşkanlığının 29.12.2021 tarihli ve 4989 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 01 Ocak 2022 – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında aşağıda belirtilen bölgeler Geçici Özel Güvenlik Bölgesi olarak ilan edilmiştir” denildi. Valiliğin kararından önce kent merkezi ve ilçelerin kırsalında başlatılan askeri saldırının hala devam ettiği bildirildi.  BİTLİS

 

Bitlis merkezli gözaltılar

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “örgüt üyesi olmak” ve “terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet” iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Bitlis merkezli İstanbul, Manisa ve Mersin’de eşzamanlı yapılan ev baskınlarında 8 kişi gözaltına alındı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.