Hala intihar etmedin mi?

Hogir Batu

Hogir Batu

  • Hak ihlalleri ve baskılar nedeniyle 20 gündür açlık grevinde olan tutuklu Hogir Batu bir kez daha darp edildi. Darp sonrası bir gardiyanın Batu’ya “Hala intihar etmedin mi?” diye sorduğu belirtildi.

Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Iğdır S Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildiği sırada cezaevi girişinde çıplak aramaya zorlanarak darp edilen, elleri ve ayakları bağlanan Hogir Batu’nun darp sonucu kafasında üç santim çapında yara oluştu.

Yaşadığı hak ihlalleri ve maruz kaldığı baskılar nedeniyle 20 gündür açlık grevini sürdüren Batu’nun süngerli odaya alındığı ve burada bir kez daha darp edildiği bilgisine ulaşıldı. Darp sırasında E.E. adlı bir gardiyanın Batu’ya kapıdan seslenerek, “Hala intihar etmedin mi?” şeklinde söylemlerde bulunduğu belirtildi.

Batu’nun annesi, İHD, Iğdır Barosu ve Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Anne Zahide Batu, oğlunun işkence gördüğünü, tacize ve onur kırıcı muameleye maruz kaldığını belirtti. Oğlunun cezaevi yönetimi tarafından intihara zorlandığını ve dilekçelerinin işleme konulmadığını aktaran anne Batu, “Oğlumun hayatından endişe etmekteyim. Oğlumun hayatı risk altındadır ve acilen müdahale gerekmektedir. Oğlumun hayatının tehlike altında olması sebebiyle acil tedbirlerin alınmasını ve müsebbibler hakkında gerekli yasal soruşturmanın yapılmasını talep ediyorum” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.