Halk, 14 merkezde alanlardaydı

.

.

  • Kuzey-Doğu Suriye ve Rojavayê Kurdistan halkı, Türk devletinin saldırılarına karşı dün 14 merkezde alanlara çıktı.

Türk devletinin Şehba'dan Kandil'e kadar yayılan hava saldırılarına karşı alanlara çıkan halk, Türk sömürgeciliğinin amacına ulaşamayacağını vurguladı. PYD Genel Meclisi, Türk devletinin oyunları ve vahşetinin, artık tüm Ortadoğu üzerinde tehlike oluşturduğunu belirterek, hava sahasını açıp saldırıya onay veren Rusya ve ABD ile Uluslararası Koalisyonu eleştirdi. 

Türk Savunma Bakanlığının 89 hedefi imha ettiklerinin ileri sürdüğü ama bir kez daha sivil katliama da imza attığı önceki saldırını ardından dün sabahtan itibaren Qamişlo, Girkê Legê, Amûdê, Dêrik, Hesekê, Til Temir, Hol, Dirbêsiyê, Şedadê, Şehba, Minbic, Tebqa, Reqa ve Halep’te eylemler düzenlendi. Alanlara çıkan Kürt öncülüğündeki tüm halklar, Türk devletini kınadı, vahşetine teslim olmayacağını vurguladı. 

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi de yaptığı açıklamada, Türk devletinin varlığını her zaman bölge halkını sömürmeye ve ezmeye bağladığını; özellikle Kürt halkını soykırımdan geçirerek bunu yapmaya çalıştığını hatırlattı. Cumhuriyetinin kuruluşundan bu yana Kürt halkını yok edip göçertmeyi temel stratejisi haline getiren Türk devletinin, bunun için de her türlü terör yöntemine başvurmaktan sakınmadığını kaydeden PYD Genel Meclisi, "Başarısız olunca müdahale etti, Kuzey -Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin bölgelerini işgal etti ve buraları kendisine karşı çıkanlara karşı kullanmak için terör merkezi haline getirdi" dedi. 

Katliam için katliam yaptı

Başûrê Kurdistan’da yasaklı kimyasal silahlarla vahşi saldırılar yapmasına rağmen başarısız olan Türk hükümetinin, ömrünü uzatmak ve bir zafer kazanmak için Rojava’ya saldırdığını belirten Genel Meclis, şöyle devam etti: "Bu planlarını gerçekleştirmek, Kuzey-Doğu Suriye’ye saldırmak için bahaneler üretti. İstanbul’daki terör saldırısını planlayarak Özerk Yönetim ve Demokratik Suriye Güçleri’ni (QSD) suçladı. Saldırmak için kendi sivillerini bile öldürdü. Özerk Yönetim ve QSD’nin tüm kurumları bu saldırıyı kınayarak, saldırıyla bağlantılarının olmadığını; Türk devletinin bu saldırıyı bahane ederek bölgeye saldırmayı amaçladığını açıkladı. Bu kirli oyun tüm dünya ve Türkiye’ye ispat edilmiş olmasına rağmen Efrîn, Şehba, Kobanê, Dirbêsiyê ve Dêrik'e saldırdı. Saldırılarda onlarca kişi şehit düştü ve yaralandı. 

Türk devletine, bu saldırıların bölge halkının iradesini kıramayacağını hatırlatıyoruz. Halkların kardeşliği ve ortak yaşam üzerine projesmizi inşa etmeye devam edeceğiz. Halkımız bu vahşi saldırılara karşı kendilerini ve değerlerini koruyabilir. Demokrasiyi savunan güçlere Türk devletinin saldırıları ve terörüne karşı, bölge halkının yanında durma çağrısı yapıyoruz. Türk devletinin bu oyunları ve vahşeti, artık tüm Ortadoğu üzerinde tehlike oluşturuyor. Türk devletinin halkımıza uyguladığı vahşetin sorumlusu Rusya ve ABD’nin öncülük ettiği Uluslararası Koalisyon’dur.” QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.