Halk sözünü esirgemiyor

Yeşil Sol Parti ve HDP'nin halk toplantıları

Yeşil Sol Parti ve HDP'nin halk toplantıları

  • Yeşil Sol Parti ve HDP'nin halk toplantıları hafta sonu da devam etti. Toplantılara katılan yurttaşlar, eleştirilerini sakınmadı, önerilerle de yeni dönemin yol haritası için katkı sundu.

Yeşil Sol Parti ve HDP yöneticileri, il, ilçe ve mahallelerde halkla buluşmaya, eleştiri ve önerilerini dinlemeye, aynı zamanda öz eleştiri vermeye devam ediyor.

Yeşil Sol Parti ve HDP'nin seçimlerin ardından yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında düzenlediği halk toplantıları, Türkiye ve Kuzey Kurdistan kentlerinde sürüyor. 

 

Gever

 

Daha fazla çalışma

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen halk toplantısında açılış konuşmasını yapan HDP Colemêrg İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir, seçimlerde istedikleri sonuçları alamadıklarını belirterek, daha fazla çalışacaklarını söyledi. Halk toplantısı, basına kapalı bir şekilde devam etti. 

 

Bismil

 

Eleştiriler dikkate alınmadı

Amed'in Bismil ilçesindeki toplantı, İlçe Örgütü binasında yapıldı. MYK Üyesi Cahit Kırkazak, "İstediğimiz sonucu elde edemedik. Bunun tartışılmasına, önerilerinize ve değerlendirmelerinize ihtiyaç var” dedi. Basına kapalı olarak ilerleyen toplantıda yoğun katılım sağlayan yurttaşlar, toplantı divanına ve katılımcılara sürece ilişkin öneri ve eleştirilerini yöneltti. Bazıları şöyle: 

* Belirlenen adayların halk ile yakın ilişki geliştirmemesi

* Lehte olan etken ve fırsatların iyi değerlendirilmemesi ve yeterli disiplinin oluşmaması

* İttifakların ve desteklenen adayın, Kürt halkının çıkarlarına yönelik olmaması. Üçüncü Yol siyasetinden uzaklaşılması

* Şimdiye dek yöneltilen eleştirilerin yeterli düzeyde değerlendirilmemesi.

Toplantı, Bismil merkezin ardından Seletê, Hola, Heciya Kurda ve  Sergewra kırsal mahallelerinde devam etti.

 

Çermik

 

Kararlar halkla alınmalı

Çêrmûg ilçesindeki halk toplantısı da HDP Çêrmûg İlçe Örgütü binasında gerçekleştirildi. Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan, "Esas olan eksiklikleri görüp düzeltereke, önümüze bakmaktır" dedi.

Basına kapalı devam eden toplantıda yurttaşlar tarafından sunulan bazı eleştiri ve öneriler şöyle:

* Her milletvekili kendi bölgesinde de kalmalı.

* Kayyumlara dair ciddi kararlar alınmalı.

* Yatay örgütlenme yürütülmeli. Parti içi gelişen hiyerarşik düzen revize edilmeli.

* Bütün kararlar halkla birlikte alınmalı.

* 3. Yol siyasetinde ısrar edilmeli.

* Parti içi disiplin oluşturulmalı.

* Yerel seçimler için çok önceden aday belirlenmeli ve çalışmalara başlanmalı. Her il ve ilçe kendi adayını seçmeli ve genel merkez müdahale etmemeli. Yerel yönetim ve merkez arasında sağlam koordinasyon kurulmalı.

* Halka, oy bazında yaklaşım ve bu şekilde bir ayrıştırma olmamalı.

* Kadın ve gençlik örgütlenmesi güçlendirilmeli.

* Basına önem verilmeli, teknoloji yetkin kullanılmalı.

Heyet, ardından Şanqûş (Çüngüş) ilçesine bağlı Şêxana Jêrîn köyünde yurttaşlar ile bir araya geldi. 

 

Silopî

 

Halkın eleştirisi esastır

Şirnex'in Silopî ilçesinde ve il merkezine bağlı Gundikê Melî (Balveren) beldesinde halk toplantısı düzenlendi. Sîlopî'nin, Ofis Mahallesi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, "Bu seçimlerde istediğimiz sonuca ulaşmamadaki temel neden, örgütsel eksikliklerdir. Bunun öz eleştirisi veriyoruz. Kendimizi yeniden örgütlüyoruz. Halkımızın eleştirisini esas alıyoruz" dedi. Toplantı, basına kapalı devam etti.

 

Wan

 

Sorumlulardan biri de DTK'dir

Wan'ın Tûşba ilçesinin Seyrantepe Mahallesi’ndeki halk toplantısında konuşan DBP Wan İl Eşbaşkanı Şengül Polat, "Kendi eksikliklerimizi görmeliyiz. Bu eksikliklerin tekrarlanmaması gerekiyor” dedi. DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise seçim sonuçlarında ortaya çıkan tabloda eksiklik ve hataları gözden geçirdiklerini belirterek, "Bu sonuçların sorumlularından bir tanesi de DTK’dir. Bunun için başta biz öz eleştirimizi veriyoruz” şeklinde konuştu.

Öztürk’ün konuşmasının ardından toplantıya katılan yurttaşlar değerlendirmelerde bulundu. Yurttaşlar, özellikle partilerinin giderek merkezileştiğini ve halktan koptuğunu söyledi.  Gece geç saatlere kadar süren toplantıda yurttaşlar, yerel seçim için şimdiden hazırlık yapılması gerektiğini ifade etti. 

 

Dersim

 

Merkeziyetçi yapıya eleştiri

Dêrsim merkezde bir sinema salonunda koplantı yapıldı. HDP Parti Meclisi Sözcüsü Ebru Günay, katılımcıların eleştiri ve önerilerini merkeze ileteceklerini; çalıştay ve toplantılar sonrasında daha güçlü bir mücadele hattı öreceklerini ifade etti. 

Günay’ın ardından katılımcılar söz aldı. Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eşbaşkanı Musa Kulu, "Seçeneklerin sahibi bizsek seçeni de biz olmalıyız. Seçenekleri halk yaratıyor ve seçen bir başkası, tepeden ise asla bu yola da, bu hakikate de bu mücadele gitmez. Yaşananlar, ciddi anlamda sorgulanmalı. Her düşme yeni bir kalkışın odak noktasıdır" dedi.

Yurttaşlar, daha çok partilerde oluşan merkeziyetçi yapıyı eleştirdi. 3. Yol paradigmasının yeterince anlatılmadığını belirten yurttaşlar, siyasi partilerin genel merkeze sıkışmışlığından kurtulmasını önerdi. 

 

Siirt

 

Kolektif ruh olmalı

HDP Sêrt İl Örgütü’nde gerçekleşen toplantıya, yoğun katılım oldu. Toplantıda söz alan yurttaşlar, seçim süreçlerindeki kolektif ruhun ortaya çıkarılmamasını eleştirdi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.