Halk, toplantıları da sorguladı

HDP ve Yeşil Sol Parti halk toplantıları

HDP ve Yeşil Sol Parti halk toplantıları

  • HDP ve Yeşil Sol Parti'nin halk toplantılarına katılan, eleşiri ve önerilerini paylaşan yurttaşlar, toplantıların formatını da eleştirdi. Seçiler öncesi halk toplantılarının yapılmasını öneren yurttaşlar, yerel katılımlı çoklu komisyonlarla birebir ziyaretlerin de yapılmasını, örgütlenmeye katkısını hatırlattı.

HDP ve Yeşil Sol Parti'nin halk toplantıları aralıksız sürüyor.  Amed’in Karaz (Kocaköy) ilçesinde halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Mehmet Kamaç, Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Abbas Şahin, HDP Parti Meclisi (PM) üyeleri Erhan Barut, Hasan Kale, Amed eski milletvekili İmam Taşçıer ve Karaz Belediye Eşbaşkan Rojda Nazlıer de katıldı.

 

 

Seçimler öncesi de yapılsın

Söz alan yurttaşlar, karar alma süreçlerinde daha fazla fikir alışverişinde bulunulmasını, seçilen temsilcilerin halkla temaslarının daha da güçlendirilmesini, böyle halk toplantılarının seçimler öncesi de yapılması gerektiğini söyledi.

Xarpêt ve Çewlîk'teki toplantılara da ilgil gösteren yurttaşlar, eleştiri ve önerilerini iletti.

Botan'daki halk toplantıları da üç koldan devam ediyor. Şirnex'te merkez ve ilçelerin yanı sıra köylerde de toplantılar yapılıyor. Şirnex Milletvekili Ayşegül Doğan, Amed Milletvekili Serhat Eren'in yanı sıra ilçe örgütünün oluştuduğu heyet, Hezex'e bağlı Delavê Qesrê (Oyalı) köyünde halk toplantısı yaptı. Eren, "Halkımızın eleştiri bizim için esastır" dedi.

Diğer heyet de Şirnex merkezde Sanayi Ticaret Odası, Esnaf ve  Sanatkarlar Odası, Şöförler ve otomobilciler Federasyonu ve 5 Nolu Motorlu Taşayıcılar Kooperatifi'nin  ziyaret etti. Ardından Silopî ilçesine bağlı Nêrwan (Kavaklı) köyünde halk toplantısı gerçekleştirildi.

Yeşil Sol Parti ve HDP, aynı kapsamda Mersin’in Akdeniz ilçesi Güneş Mahallesi’nde halk toplantısı düzenledi.

Yöneticiler halktan kopuk

DBP, HDP ve Yeşil Sol Parti, Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe), Nisêbîn (Nusaybin) ve Stewrê ilçelerinde halk toplantıları gerçekleştirdi. Toplantılar, akşam saatlerinde de Qoser ve Stewrê ilçelerinin kırsal mahallelerinde devam etti. Kırsal mahallelerde açık alanlarda gerçekleştirilen toplantılara çok sayıda yurttaş ve partili katıldı. Toplantılarda seçim sürecine dönük eleştirilerini ileten yurttaşlar, parti yöneticileri ile komisyonlarının halktan kopuk siyaset tarzını eleştirdi. Parti içi eğitim faaliyetlerinin önemine dikkat çekilen toplantılarda, eğitimin çalışmalarının tabana da yayılması gerektiğinin altı çizildi.

 

 

Toplantılara katılım sınırlı

Qoser’de bir düğün salonunda gerçekleştirilen halk toplantısına dönük de eleştiriler getiren yurttaşlar, halk toplantılarının mevcut haliyle sınırlı sayıda kişiden ibaret kaldığına dikkat çekti. Eleştiri ve öneriler özetle şöyle: “Toplantıların mevcut şekilde halkın bir salona davet edilerek yapılması, katılımın sınırlı düzeyde olmasına neden oluyor. Bu nedenle aslında amaçlanan halk toplantısı ortaya çıkmıyor. Bu tür toplantılarla birlikte halkın gelmesini beklemek yerine birkaç kişiden oluşturulan komisyonlar kurularak kapı kapı ziyaretlerin gerçekleştirilmesi daha sonuç alıcı olacaktır. Bu şekilde eleştiriler de alınır, öneriler de alınır. Bunun yanı sıra halkla yeni ilişkiler kurulup mahalle komisyonları da daha fazla canlı kılınır.”  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.